Fotonávrat: Cyklisti otvorili sezónu spoločne na Jašteri

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 24. apríla 2022, 11:26

Hoci meteorológovia predpovedali aprílové počasie, ktoré mnohých odradilo od výletov, členovia a sympatizanti Klubu turistiky TJ Bezovec Piešťany vymenili hneď zrána vibramy za tenisky a šliapli do pedálov. Pripojili sa tak k akcii Cyklo na Jašter, ktorej protagonistom je Malokarpatský cykloklub.

Partia cyklistov z Piešťan, Trnavy, Leopoldova či z Hlohovca pred reštauráciou Jašter. (Autor: vd)

Nenáročnú trasu k známej reštaurácii pri Hlohovci a späť zvládli síce aj amatéri, no nestačil iba dobrý bicykel. Tí, ktorí po zimnom hodovaní neboli príliš v kondícii, sa tam dostali silou vôle. Na Jašteri sa stretli s cyklistami z celého okolia – od Trnavy, Piešťan, Hlohovca či Leopoldova. Pozorovať chlapov či ženy v cyklistickom, ako sa po roku, čo sa nevideli, objímajú, podávajú si ruky, pripíjajú na stretnutie, bolo dojímavé.

Na akcii sa tento rok stretlo viac ako päťdesiat nadšencov cyklistiky. Nechýbal ani budúci cyklista Peter Vrábel, ktorý síce len pred pár dňami oslávil dva roky, no jeho rodičia Miriam a Pavol už teraz sľúbili, že príde čas, keď Petríka nedovezú autom, ale na sedačke bicykla.

Treba povedať, že partia žien z Piešťan, ktorá sa na spiatočnej ceste dostala domov cez železničný most v Hlohovci, sa nevyhla všetkým vrtochom počasia. V apríli je to už tak – aj svieti slnko, aj prší, aj sneží. To všetko mali možnosť zažiť počas návratu, ktorý zachutil najmä pri fazuľovej polievke a placke v bufete Dino.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila