CVČ Ahoj pokračuje v kultúrnej činnosti

  • Mladí dnes / Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 24. apríla 2022, 00:01

Centrum voľného času Ahoj v Piešťanoch v uplynulých dňoch zorganizovalo viacero kultúrnych podujatí. V priestoroch CVČ zišli najlepší recitátori z Piešťanského okresu v recitačnej súťaži Hollého pamätník, ktorá bola rozdelená do dvoch dní.

V prednese poézie boli v prvej kategórii najlepší: (zľava) tretia Hana Štefaničková, druhá Emma Kucharová a prvý Martin Verčimák.

Prvý deň súťaž otvoril riaditeľ CVČ Miroslav Petráš svojím príhovorom, v ktorom zdôraznil význam a poslanie Jána Hollého a jeho činnosti, ktorá sa spája s bojom za národné povedomie štúrovcov.

Vo štvrtok 23 detí v troch kategóriách prednášalo poéziu a v piatok sa predstavilo 16 detí s prozaickými ukážkami. Predsedníčka poroty Alena Vráblová spolu s porotkyňami Annou Bolješikovou a Lenkou Vančovou zhodnotili, že vysokú úroveň dosiahli najmladší recitátori v prvej kategórii poézie aj prózy a ukážkam vtisli vlastnú recitátorskú pečať. Recitátorské výkony vo všetkých kategóriách zhodnotili ako výborné a žiakov pochválili za veľmi vhodne vybrané ukážky vzhľadom na vek.

Diplomy a ceny za prvé miesta si za prednes poézie odniesli:

I. kat.: Martin Verčimák – ZŠ Mojmírova

II. kat.: Jakub Potrok – ZŠ Brezová

III. kat.: Tímea Erdélyiová – ZŠ s MŠ Banka

V prednese prozaických diel sa na prvých priečkach umiestnili:

I. kat.: Matúš Bučko – ZŠ s MŠ Rakovice

II. kat.: Salome Primorac – ZŠ Brezová

III. kat.: Michaela Svobodová – ZŠ s MŠ Banka

V mesiaci marec prebiehala výtvarná súťaž s názvom Kreslený sen, v ktorej mali deti ľubovoľnou výtvarnou technikou znázorniť svoje sny spolu s krátkym popisom. Do súťaže sa zapojilo sedem škôl z Piešťan a okolia a porota mala neľahkú úlohu vybrať spomedzi 129 prác tri najlepšie v každej kategórii, ktoré odmenila peknými cenami.

CVČ Ahoj

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav