V Ružomberku o majstrovský mečbal, kapitánka Tadič: My sa ich určite nebojíme.

Po druhom zápase finálovej série Piešťan s Ružomberkom je stav vyrovnaný 1:1. V Koniarni sa v sobotu 23. apríla o 17.00 h sa bude hrať o to, kto získa dôležitý majstrovský mečbal a bude len jedno víťazstvo od zisku trofeje pre víťaza Niké extraligy žien v sezóne 2021/2022.

Matea Tadić verí svojmu tímu, že môže získať dôležité víťazstvo v Ružomberku. (Autor: Laco Duračka)

Čajky si doma splnili svoju úlohu a aj za mohutnej podpory zaplnených tribún, dokráčali k vyrovnaniu finálovej série. Síce sa v koncovke nevyhli zbytočnému zakopnutiu a dráme, ale triumf si už postrážili. Víťazstvom 69:61 si vynútili ešte jeden domáci zápas.

„Ružomberok hrá doma určite lepšie, každý tím má vo svojom prostredí určitú výhodu. My si nemôžeme dovoliť zahrať zlé stretnutie, pretože tento zápas bude o všetko. Ťažko sa otáča, keď prehrávate 1:2. Možno bude väčší tlak na nich, pretože hrajú doma. My sa ich určite nebojíme, všetci máme jasný cieľ – získať titul. Musíme tomu všetko podriadiť,“ hovorí odhodlane Matea Tadičová.

Priebeh stredajšieho stretnutia môže dodať kapitánke a jej spoluhráčkam sebavedomie pred sobotňajším zápasom v Koniarni. Už v prvom finálovom súboji neboli ďaleko od triumfu, teraz by radi urobili povestný krok naviac, aby v stredu mali v rukách práve Čajky majstrovský mečbal. Ľahké to ale rozhodne nebude.

„Myslím si, že zápas môže byť vyrovnaný, ale môže byť pre jeden, alebo druhý tím dominantný. Takto sa na to nesmieme pozerať. Ideme tam, chceme si odrobiť svoju robotu. Chceme hrať to, na čo sme pripravení a čo hráme celú sezónu. Nie je čas vymýšľať nové veci. Aj malé kozmetické zmeny, ktoré sa dejú, sa veľmi rýchlo prečítajú. Je to v podstate len na tých dievčatách, ako to v daný moment zvládnu na ihrisku,“ myslí si Peter Jankovič.

Tretí zápas finálovej série medzi Piešťanskými Čajkami a MBK Ružomberok začína v sobotu 23. apríla o 17.00 h, v priamom prenose ho odvysiela internetová televízia Niké TV.

Ďalší program finále Niké extraligy žien (hrá sa na tri víťazné zápasy):

27. apríla o 18.00 h: Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok

prípadný 5. zápas – sobota 30. apríla o 17.00 h: MBK Ružomberok – Piešťanské Čajky

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava