Úsek cyklotrasy z Bodony do Hornej Stredy zrejme stihnú dokončiť už v máji

Po úplne novom cyklochodníku z Piešťan do Hornej Stredy sa prví cyklisti prevezú už čoskoro. Práce pokračujú totiž svižným tempom. Prísľub Trnavskej župy o prepojení piešťanskej mestskej časti Bodona s už jestvujúcou cyklotrasou v Hornej Strede v závere mája sa podľa všetkého stane realitou. Úsek dlhý 3,6 kilometra v hodnote takmer pol milióna eur stavia župa z eurofondov.

Úsek cyklotrasy z Piešťan do Hornej Stredy dlhý takmer 3,6 kilometra zrejme vybudujú do konca mája. (Autor: pror)

Okrem samotnej asfaltovej komunikácie so šírkou tri metre je súčasťou projektu aj cyklistické odpočívadlo s prístreškom z agátového dreva, lavičkami a cyklostojanmi. Predpokladaná hodnota zákazky pred verejným obstarávaním bola vyčíslená na 496-tisíc eur. Trnavský samosprávny kraj získal na svoj prvý úsek Vážskej cyklomagistrály nenávratný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu.

„Po nástupe do župy sme začali projektovať Vážsku cyklomagistrálu ako jednu z nosných v našom kraji. Zvládli sme náročnú prípravu a o to viac si vážim, že sa nám podarilo získať takmer pol milióna z eurofondov na výstavbu jej prvého úseku na území Trnavského kraja, medzi hranicou kraja a železným mostom v Piešťanoch,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič po oznámení, že župa získala eurofondy na tento projekt. Kraj pracuje aj na príprave ďalších úsekov.

Prvý úsek Vážskej cyklomagistrály z Hornej Stredy do Nového Mesta nad Váhom otvorili v Trenčianskom kraji ešte v máji 2018. Ročne ňou podľa počítadla na nej umiestnenom prejde takmer 90-tisíc cyklistov či korčuliarov. Neskôr pribudli ďalšie úseky z Nového Mesta do Trenčína a z Trenčína do Nemšovej. Cyklisti môžu využívať aj štvrtý úsek, ktorý vedie z Púchova k Nosickej priehrade. Len v Trenčianskom kraji má mať bezpečná cyklotrasa popri Váhu dĺžku sto kilometrov.

Trenčiansky kraj vo výstavbe cyklotrás popri Váhu pokračuje svižnejšie ako Trnavský a po dokončení cyklotrasy z Piešťan do Hornej Stredy sa bude dať dostať na bicykli mimo ciest pre automobily z Piešťan cez Nové Mesto nad Váhom do Trenčína a odtiaľ popod kláštor Skalka do Nemšovej.

V piešťanskom regióne sú rozpracované i ďalšie úseky cyklotrás. V kúpeľnom meste by mohla tento rok pribudnúť cyklotrasa od OD Prior popri Dubovej na Vodárenskú ulicu a stavebné povolenie má aj podstatne ambicióznejší projekt cyklotrasy z Piešťan do Vrbového, ktorý momentálne brzdí len doriešenie financovania z peňazí Európskej únie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida