Piešťany opäť žili hokejom

Piešťany po dlhej dobe žili hokejom. A to doslova. Slovenskí hokejisti do 18 rokov splnili cieľ a z domáceho turnaja A-skupiny prvej divízie majstrovstiev sveta, ktorý sa uskutočnil v Piešťanoch, postúpili do elitnej kategórie dominantným spôsobom, keď vyhrali všetkých päť zápasov.


Tomáš Horký (Autor: red)

Som rád, že sa tento turnaj pôvodne zo Spišskej Novej Vsi napokon presunul do Piešťan. Tie už viackrát v minulosti ukázali, že sú dobrým hostiteľským mestom pre podujatie takéhoto charakteru, a hoci mali na organizáciu tentoraz obmedzený čas, myslím si, že to zvládli na výbornú. Aj keď sa v Piešťanoch už najvyššia súťaž na Slovensku nehrá, stále je tu o hokej záujem.

Bolo pre mňa príjemným prekvapením, aký divácky záujem o  turnaj bol. Všetky zápasy slovenských reprezentantov podporoval zaplnený zimný štadión a fanúšikovia vytvorili našim mladíkom ozaj domáce prostredie s fantastickou kulisou.

Výnimočnú generáciu hráčov, ktorá sa v tomto ročníku zišla, sme už dlho nemali a som presvedčený, že o viacerých budeme v budúcnosti počuť. Dovolím si tvrdiť, že ak by tento ročník hral najvyššiu kategóriu už teraz, mohol by vodu zamútiť aj tam.

Tímový duch a partia, aká z tohto tímu vyžarovala, vo mne zanechala veľmi pozitívne dojmy. Hoci tu nemohli byť všetci hráči spadajúci do tejto kategórie, aj na diaľku ukazovali, ako svojich kamarátov podporujú. Juraj Slafkovský pre play-off vo Švédsku tu síce nemohol byť, ale stále bol s tímom v kontakte. Adam Sýkora so Šimonom Nemcom si dokonca odskočili zo semifinále play-off Tipos Extraligy, aby reprezentácii pomohli aspoň v zápase proti Nórsku. Ďalší zranení hráči ako Filip Mešár či Adam Žlnka boli s chlapcami, aj keď nemohli zasiahnuť do hry. Opäť sa potvrdilo pravidlo, že v kolektívnom športe rozhoduje tímový výkon, to naši reprezentanti do bodky splnili.

Bolo by super, ak by podobná atmosféra vládla aj na ďalšom dôležitom podujatí v Piešťanoch. Basketbalistky Piešťanských Čajok bojujú vo finále play-off Niké Extraligy žien o majstrovský titul s Ružomberkom a po sobote je stav 0:1 pre úradujúceho majstra z Liptova.

Druhý zápas série hranej na tri víťazstvá je na programe v stredu o 16:00 v Diplomat aréne a Čajky budú potrebovať výraznú podporu v hľadisku, aby sériu dokázali vyrovnať. Čajky hrajú svoje šieste finále, no na titul stále čakajú. Cesta k nemu je náročná, ale prečo by sa im to nemohlo konečne v tejto sezóne podariť?

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín