Dovolenka na Slovensku? Myslite aj na poistenie

  • Inzercia
  • 21. apríla 2022, 12:42

V momente, keď sa chystáte na dovolenku do zahraničia, výber cestovného poistenia zrejme nepodceníte. Viacerí z nás sa však z rôznych dôvodov rozhodujú pre dovolenku na Slovensku, no aj tu vás môžu stretnúť nepríjemnosti, ktoré budú znesiteľnejšie, ak budete mať cestovné poistenie.

Čo všetko pokryje cestovné poistenie na Slovensku?

(Autor: hyotographics / Shutterstock.com)

Prečo sa poistiť na dovolenke na Slovensku?

Mnoho ľudí má pocit, že ak dovolenkuje na Slovensku, nepotrebuje cestovné poistenie, pretože majú bežné zdravotné poistenie, ktoré je u nás postačujúce. Problémom je, že zdravotné poistenie zďaleka nepokryje všetko, čo vás môže na potulkách Slovenskom stretnúť, napríklad zásah horskej služby.

Cestovné poistenie na Slovensku by ste mali mať nie len v prípade, že sa chystáte na hory alebo na adrenalínovú dovolenku, na ktorej chcete skúsiť aj rizikovejšie športy. Navyše na dovolenke nemusí byť jedinou nepríjemnosťou úraz či nečakaná choroba.

Zdroj obrázka: kovop58 / Shutterstock.com

Čo všetko pokryje cestovné poistenie na Slovensku?

Keď uzavriete cestovné poistenie AXA, získate poistenie liečebných nákladov, poistenie zodpovednosti, asistenčných služieb, úrazové poistenie, poistenie batožiny, cestovania lietadlom či poistenie domácich maznáčikov.

Toto všetko získate s cestovným poistením Excelent, čo je najväčší balík poistenia AXA Assistance. Ak máte pocit, že toto všetko nepotrebujete, môžete si vybrať nižší balík Komfort alebo najnižší Reference.

Čo si všímať, keď uzatvárate cestovné poistenie?

Skôr ako definitívne uzatvoríte cestovné poistenie na Slovensku, mali by ste venovať pár minút tomu, čo a za akých podmienok poistenie kryje. Poistenie liečebných nákladov môže zahŕňať napríklad repatriáciu a transporty, dopravu a ubytovanie sprevádzajúcej osoby, ale za určitých podmienok aj náklady na ubytovanie či liečbu v súvislosti s COVID-19. Ďalšou položkou je poistenie asistenčných služieb, ktoré zahŕňajú okrem iného telefonickú pomoc v núdzi, tlmočenie a preklady či poistenie právnej asistencie.

Vo vyšších balíkoch poistenia býva aj poistenie zodpovednosti, ktoré pokryje zodpovednosť za škody na zdraví, majetku a následné finančné škody. Pomerne dôležité je mať aj úrazové poistenie, pretože iba tak budete mať do určitej miery kryté aj trvalé následky úrazom alebo smrť úrazom.

Hodiť sa môže aj poistenie batožiny, ktoré asi najviac oceníte pri cestovaní lietadlom, ale stratiť doklady, elektroniku alebo športové vybavenie môžete aj na Slovensku. Určite si všímajte, čo všetko je v poistke zahrnuté a aké sú limity plnenia.

Výhodné môže byť aj pripoistenie

Či už doma alebo za hranicami, cestovné poistenie vám môže uľahčiť život a dodať väčšiu istotu a pocit bezpečia. Cestovné poistenie na Slovensku ponúka niekoľko možností pripoistenia, z ktorých môžu byť pre dovolenkárov zaujímavé rizikové športy, drink povolený či autoasistencia. Medzi rizikové športy, ktoré si môžete pripoistiť patrí napríklad turistika alebo treking, wakeboarding, speleológia či bežkovanie mimo vyznačenú trasu a podobne.  

Ak si na dovolenke chcete dať aj nejaký ten drink, AXA Assistance ponúka možnosť pripoistenia „Drink povolený”. Poistenie platí do 0,8 promile alkoholu v krvi a vzťahuje sa na liečebné výdaje spojené s úrazom alebo zdravotnými komplikáciami.

Pripoistenie autoasistencia je zasa na nezaplatenie pre tých, ktorí cestujú na dovolenku vlastným  autom. V prípade poruchy vášho auta budete mať poistenú opravu vozidla na mieste alebo odťah do najbližšieho servisu, parkovné či náhradné ubytovanie alebo náklady na cestu domov alebo do vášho dovolenkového cieľa.

Autoasistenciu si môžete pripoistiť na Slovensku, ale využiť sa dá aj pri cestách do zahraničia, keď je možno ešte o niečo potrebnejšia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila