Ako vyberať jarné športové oblečenie a obuv

  • Piešťanský týždeň / Inzercia
  • 19. apríla 2022, 20:21

Radi športujete v krásnej rozkvitnutej jarnej
prírode? Aby športovanie bolo pre človeka prospešné, stačí nepodceniť výber
oblečenia, ktoré športovca chráni pred nepriazňami počasia. Veď radosť z pohybu
ovplyvňujú aj odevy, len v každom ročnom období treba voliť iné.

Pri zostavovaní jarného športového šatníka je na úvod potrebný správny výber  ľahkej športovej bundy a nepremokavých nohavíc. Prechodná vzdušná bunda a pohodlné nohavice sú nevyhnutnou súčasťou každého športovca, ktorý športuje v exteriéri. V apríli je počasie veľmi nevyspytateľné – raz je chladno, potom je zasa príliš teplo. Preto aj zvršky je potrebné týmto vrtochom počasia prispôsobiť. Kvôli premenlivému aprílovému počasiu má byť jarné športové oblečenie jednoducho vrstviteľné a ľahko skladovateľné. Dobré je, ak si športovec môže svoje vrchné oblečenie kedykoľvek odložiť do príručného batoha podľa aktuálnej potreby.    

Komfortné športové odevy

Športovec, ktorý športuje v exteriéri, potrebuje okrem jarnej bundy a nohavíc aj mikinu a vestu. Mikiny sú na jar nevyhnutnou technickou vrstvou pre všetky outdoorové aktivity. Či sú so zipsom po celej dĺžke alebo s polovičným zipsom, s dlhými rukávmi alebo bez rukávov. A ideálne je, ak je tento druh odevu opatrený aj kapucňou. Vesty sa tiež výborne vrstvia a sú vhodné do chladnejšieho i teplejšieho počasia. Patria medzi najuniverzálnejšie športové oblečenie a dajú sa s čímkoľvek kombinovať. Či preferujete dlhšie alebo kratšie strihy, z praktického hľadiska je dobré voliť hlavne modely s vreckami. Čo sa spodného oblečenia týka, každý turista či cyklista vie, že tričká a cyklodresy sú najlepšie z pružných a priedušných materiálov. Medzi overené funkčné materiály patrí polyamid, polyester a elastan, ktoré majú výborné tepelnoizolačné vlastnosti a nie sú náročné ani na údržbu. Veľmi rýchlo schnú a netreba ich ani žehliť.

Pohodlná športová obuv

Je všeobecne známe, že žiaden športovec sa nezaobíde bez kvalitnej obuvi. Jarná športová obuv má byť maximálne pevná a pohodlná, má dokonale kopírovať tvar chodidiel a športovcovi poskytovať stabilitu. Či si vyberáte turistické topánky alebo tenisky, ideálne je, ak športová obuv obsahuje anatomicky tvarovanú stielku a ak má mäkkú, ale hrubú podrážku. Pri výbere dbajte nielen na správnu veľkosť obuvi – na presnú dĺžku a šírku, ale aj na vhodný strih. Obuv nesmie športovca tlačiť a má mať čo najnižšiu hmotnosť. Pokiaľ hľadáte ultra ľahkú športovú obuv, skvelým tipom je Protetika barefoot, ktorá disponuje širokým sortimentom takejto obuvi. Dôležité je, aby každá obuv športovca bola nielen pekná, ale aj pohodlná, vzdušná a nepremokavá.

(inz.)

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard