S oslom po zime zasa putuje po svete

Spomínate si ešte na milý príbeh muža, ktorý prechádzal vlani v októbri cez Piešťany s oslom Vaillantom? Putuje z Nemecka a jeho snom je dostať sa až do Číny. Michael Rinderle je po zimnej prestávke späť na cestách a spolu s Vaillantom práve brázdia maďarskú zem.

Michael Rinderle so svojím oslíkom zavítal v októbri 2021 do Piešťan. (Autor: @der_mit_dem_esel_geht/FB Camping Pullmann )

Michael „de Michel“ Rinderle sa narodil v roku 1962. Jeho spoločník Vaillant má 12 rokov a je to francúzsky somár z Provence. Spoločne sa v apríli minulého roka z nemeckého Aldingenu vydali na výlet, ktorý možno ukončia až v ďalekej Číne. V októbri prechádzali cez Piešťany, Hlohovec, neskôr zišli až na juh do Maďarska. V decembri sa však Michael Rinderle rozhodol ustajniť Vaillanta pre silný chlad a vlhkosť medzi maďarskými koníkmi, pričom sám odišiel naspäť za rodinou na sviatky do Nemecka.

V marci sa za Vaillantom vrátil a už spolu obchádzajú maďarský Balaton. Na Instagrame @der_mit_dem_esel_geht si môžete pozrieť fotografie zo súčasného putovania, ale aj tie októbrové z Piešťan, zo schodov na Červenej veži a ďalších miest. Na blogu michelrinderle.wixsite.com, ktorý nájdete aj pod heslom Der mit dem Esel geht, sa nachádza i text opisujúci návštevu Slovenska, Piešťan či súčasné zážitky z Maďarska.

Cestovatelia prešli vyše 2500 kilometrov, prespávajú v kempingoch, ale aj u dobrých ľudí, u ktorých si Michael nocľah niekedy odpracuje na záhrade. Ľudia ich podporujú, kde-tu nabalia niečím dobrým na cestu. Michael s Vaillantom idú z Nemecka cez Česko, Poľsko, Slovensko, Maďarsko až do Rumunska. Odtiaľ by malo nasledovať Srbsko, Bulharsko, Turecko, Gruzínsko, Azerbajdžan, Irán.

„Ak sa vôbec dostanem do Iránu, budem sa musieť rozhodnúť ako ďalej. Cez Afganistan a Pakistan alebo cez Turkménsko a Uzbekistan. Po takmer 10-tisíc kilometroch nastane čas premýšľať o tom, ako sa ja a Vaillant dostaneme domov. Mojím snom je dostať sa do Číny, no rozhodnúť by som sa chcel až počas cesty,“ hovorí cestovateľ, ktorý sa riadi citátom, že jediný výlet, ktorý človek oľutuje, je ten, na ktorý sa nevyberie. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard