U „susedov“ bude opäť fungovať občianska poriadková služba

  • Krimi / Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
  • 15. apríla 2022, 10:34

Trnavská radnica hľadá dvoch zamestnancov. Z podmienok pre získanie finančného príspevku vyplýva, že členovia služby sa musia zameriavať aj na „zelené“ preventívne opatrenia, ktoré prispievajú k ochrane životného prostredia.


ilustr. foto (Autor: FB Polícia SR)


Mesto Trnava obnoví činnosť miestnej občianskej poriadkovej služby, ktorá v minulosti fungovala na sídlisku Linčianska. Po získaní nenávratného príspevku z Európskeho sociálneho fondu vo výške 32 500 eur vyhlásila radnica výberové konanie na dvoch zamestnancov poriadkovej služby. Medzi podmienkami prijatia nie je, na rozdiel od minulosti, príslušnosť k rómskej komunite. S ich činnosťou sa počíta v mestskej časti Trnava – juh, predovšetkým v okolí Základnej školy s materskou školou na Gorkého ulici, prípadne pri bytovom dome na Malženickej ceste. Zamestnanci občianskej poriadkovej služby získajú pracovný pomer na 15 mesiacov s platom minimálne 646 eur.

Úlohou občianskej poriadkovej služby bude okrem iného predchádzať vzniku konfliktov v rámci marginalizovanej rómskej komunity. Z podmienok pre získanie finančného príspevku vyplýva, že členovia služby sa musia zameriavať aj na „zelené“ preventívne opatrenia, ktoré prispievajú k ochrane životného prostredia v mieste pôsobenia. Mesto Trnava tak bude od hliadky vyžadovať, aby monitorovala a nahlasovala nelegálne skládky odpadov, podporovala obyvateľov pri triedení a recyklácii odpadov alebo informovala príslušníkov marginalizovanej rómskej komunity o zákaze ich spaľovania.

Mesto Trnava malo občiansku poriadkovú službu, nazývanú aj rómska hliadka, od septembra 2019 do konca augusta 2021.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof