Požiar lietadla: Hasiči, polícia i záchranári v akcii

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 14. apríla 2022, 00:02

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru Piešťany, letiskoví a dobrovoľní hasiči z Pobedima v stredu 6. apríla vyrážali so zapnutými sirénami k letisku, kde mali spoločné cvičenie so záchranármi a políciou. Námetom bol simulovaný požiar lietadla.

Záchranné zložky si na piešťanskom letisku precvičili, ako by zasahovali pri požiari lietadla.

Cvičenie sa konalo aj za účasti policajných pyrotechnikov a vyšetrovateľov Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru. Požiar bolo treba hasiť penou, aby mohli evakuovať posádku a cestujúcich. Záchranári triedili zranených a umiestňovali ich do hniezda záchrany. Bolo treba zistiť počet ľudí v lietadle, tiež zabezpečiť ich odvoz do nemocníc v Piešťanoch a v Trenčíne, pyrotechnici zisťovali, či na palube nie je bomba, a vyšetrovatelia prehliadli a zaistili stopy. Jedného účastníka simulovane zadržal Útvar letiskovej ochrany.

V nedeľu 10. apríla sa medzi Sokolovcami a Jalšovým stala dopravná nehoda. Hasičov povolali k zásahu záchranári, pretože k nehode došlo nadránom, bolo treba osvetľovať miesto a na havarovanom vozidle vykonať protipožiarne opatrenia. Vodič sa na zranenia nesťažoval.

V ten istý deň dopoludnia zavolali hasičov do Moravian nad Váhom k jazeru Striebornica, kde malo dôjsť k vypaľovaniu trávy. Ukázalo sa, že majiteľ pozemku spaľuje drobné konáre. Oheň uhasili vedrom s vodou z potoka.

Posledný nedeľný zásah mali hasiči podvečer. V blízkosti železničného priecestia za Piešťanmi v smere na Trebatice sa zrazili dve autá s piatimi účastníkmi. Zraneným poskytli hasiči prvú predlekársku pomoc, dvoch ľudí bolo treba previezť na ošetrenie do nemocnice. Hasiči vykonali na havarovaných vozidlách protipožiarne opatrenia a vytečené prevádzkové kvapaliny zneutralizovali. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard