Ako nájsť svoj vlastný štýl v móde? 4 užitočné tipy

  • Inzercia
  • 13. apríla 2022, 11:03

Definovanie svojho štýlu a vytvorenie jedinečného vzhľadu je jedným z najúčinnejších komunikačných nástrojov. Je vyjadrením kreativity, pôsobivého prvého dojmu a hlasu, ktorý hovorí bez slov. Ak ste ešte nezačali rozvíjať svoj osobný štýl alebo ani neviete, kde začať, ideálnym miestom sú fashion blogy a tento krátky článok.

Ako nájsť svoj jedinečný štýl 

Ľudia podceňujú silu módy. A zvyčajne to robia preto, lebo sa dostali do takých štýlových koľají, že je ľahšie neúspech pripísať neustále premenlivej móde, ktorá je frivolná alebo tomu, že jednoducho nemajú čas.

Definovanie svojho štýlu a vytvorenie jedinečného vzhľadu je však jedným z najúčinnejších komunikačných nástrojov. Je vyjadrením kreativity, pôsobivého prvého dojmu a hlasu, ktorý hovorí bez slov. Ak ste ešte nezačali rozvíjať svoj osobný štýl alebo ani neviete, kde začať, ideálnym miestom sú fashion blogy a tento krátky článok. 

Čo je vlastne osobný štýl?

Váš osobný štýl by mal odrážať vaše záľuby, kreativitu a životný štýl. Keď si vytvoríte osobný štýl, vytvoríte si jedinečný imidž a šatník, ktorý vám pomôže prejaviť sa a stelesniť osobu, ktorou chcete byť.

Nielenže to môže výrazne ovplyvniť dojmy a úsudok ľudí o vás, ale môže to byť aj nástroj, ktorý vám pomôže posunúť sa vo svete a pomôže vám nájsť vám blízkych ľudí.

Váš osobný štýl je jedinečnou kombináciou módnych kategórií (ako klasika, trendy, boho atď.), ktorá zahŕňa to, čo robíte, kto ste a čo sa vám páči. 

Ako si rozvinúť svoj osobný štýl v 4 jednoduchých krokoch

1. Nájdite svoju štýlovú inšpiráciu

Vašou skutočnou štýlovou inšpiráciou nebude jedna osoba. S najväčšou pravdepodobnosťou to bude mix štýlových vplyvov od niekoľkých rôznych ľudí. Preskúmajte rôzne fashion blogy a začnite si prezerať celebrity, modelky, ikony štýlu a kohokoľvek iného, ​​od koho by ste chceli získať inšpiráciu.

Je veľmi dôležité, aby ste mali na pamäti, aký štýl sa vám páči/obdivujete oproti štýlu, akým skutočne chcete byť.

Napríklad obdivujem štýly Lady Gaga a Diane Keaton, ale to neznamená, že chcem nosiť kožené podprsenky, mini šortky alebo náladové plné šaty. Ani tieto dva štýly by sa nedali ľahko kombinovať.

2. Skontrolujte svoj šatník 

Váš šatník je základom vášho osobného štýlu. Začnite si prezerať svoj šatník a zistite, aké kúsky fungujú pre váš životný štýl (práca, rodina, zábava atď.) A ktoré tiež fungujú ako inšpirácia pre váš štýl. 

3. Nájdite inšpiráciu a uveďte ju do praxe

Takže teraz máte predstavu o štýloch, ktoré sa vám páčia, a šatníku, ktorý podporuje vaše jedinečné preferencie štýlu, ktoré už máte. Teraz už len musíte začať skúšať svoje vlastné verzie týchto nápadov. 

Nemali by ste priamo kopírovať outfity, ale skôr brať predmety z vašej štýlovej inšpirácie a prispôsobovať si ich. To by mohlo zahŕňať ponechanie hlavných častí oblečenia rovnaké, ale pridanie rôznych kúskov na vrstvenie alebo zmenu proporcií vzhľadu tak, aby lepšie zodpovedali tvaru vášho tela.

4. Nájdite svoj podpis

Čím viac si rozviniete svoj osobný štýl a čím viac outfitov úspešne vyskúšate – niektoré trendy sa s najväčšou pravdepodobnosťou začnú vyvíjať.

Takmer ku každému outfitu siahnete po jednej alebo dvoch položkách, ktoré vytvoria váš „podpis“. Môže to byť, že stále nosíte trenčkoty alebo máte vždy na sebe pár zlatých obrúčok a nakoniec nájdete svoj typický kúsok.

Ak máte charakteristický kúsok, pomôže vám to spojiť váš štýl a definovať sa vo svete. Nemusí to byť niečo zvláštne alebo nevšedné, len niečo, čo vás definuje.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia