Nemec a Sýkora nastúpia proti Nórom, chcú pomôcť k postupu

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov nastúpia do utorňajšieho duelu turnaja A-skupiny I. divízie MS v Piešťanoch proti Nórsku aj s dvojicou Šimon Nemec, Adam Sýkora. Zaradením oboch mien do zápasovej zostavy je turnajová súpiska uzavretá.

Piešťanec Adam Sýkora (vpravo) dnes nastúpi za reprezentáciu do 18 rokov. © SZĽH

V nedeľu večer na ňu Slováci zapísali 20 mien – dvoch brankárov, šiestich obrancov a dvanástich útočníkov. Posledné dve kolónky zaplnili tréneri nitrianskym duom, ktoré nastúpi do utorňajšieho súboja proti Nórsku a pomôže tímu podľa očakávaní v azda najnáročnejšom vystúpení na celom podujatí. Svedčí o tom jednoznačná nórska výhra 9:2 nad Kazachstanom.

„Súpisku sme uzavreli. Sme radi, že Šimon aj Adam nám pomôžu. Náš tím ich príchodom nabral na sile. Tešíme sa na zápas,“ komentoval aktuálne udalosti hlavný tréner Ivan Feneš.

EXTRA MOTIVÁCIA PRE SÝKORU

Adam Sýkora sa pripojil k reprezentácii už v pondelok večer. Z tribúny si pozrel spoluhráčov v otváracom súboji na turnaji proti Japonsku s víťazstvom 8:2. „Som veľmi rád, že chlapci duel zvládli. Užil som si ho,“ hodnotil Adam Sýkora, ktorý uvedomujúc si programovú náročnosť vzhľadom na nitriansku účasť v semifinále play-off k svojmu príchodu do osemnástky doplnil: „U mňa to nebolo ťažké rozhodovanie. Mám dosť energie, aby som to zvládol. Keď prišla možnosť, ihneď som sa rozhodol, že chcem prísť podporiť chalanov. Verím, že proti Nórom to spolu zvládneme.“

Špeciálnou motiváciou pre 17-ročného útočníka bola možnosť zahrať si za národný tím na majstrovstvách sveta v Piešťanoch, kde je doma. Navyše pravdepodobne pred plnou halou – ako naznačuje predaj vstupeniek na duel s Nórskom. „Narodil som sa v Piešťanoch, je to moje mesto. Neuveriteľne sa teším. Ešte som doma nikdy nehral pred plnými tribúnami. Na druhej si uvedomujem, že je dôležité držať sa pri zemi a zodpovedne sa pripraviť,“ dodal Adam Sýkora.

NEMEC PRIPRAVENÝ VŽDY A NA VŠETKO

Šimon Nemec bol rovnako ako jeho nitriansky kolega pripravený prísť pomôcť národnému tímu: „Zastával som názor, že prídem, ak ma reprezentácia bude potrebovať. Som tu, takže asi som potrebný. Tri roky sme čakali na tento šampionát, konečne je tu. Aj preto som rád prišiel pomôcť,“ hovoril s úsmevom 18-ročný obranca.

Jeho príchodom by mala pookriať aj slovenská presilovka, ktorá v uplynulých súbojoch, vrátane prípravných, nebola príliš efektívna. „Ja som vždy pripravený na všetko. Nóri budú hrať rýchly hokej, dávať všetko na bránku. Uvidíme, čo si povieme počas prípravy na nich. Ale nebude to jednoduchý súboj,“ dodáva Šimon Nemec.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav