Už ste tento rok venčili útulkáčov?

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 10. apríla 2022, 00:02

Jarné počasie v ostatných dňoch mnohých vylákalo do prírody, do mesta či len tak na prechádzku po okolí. Ak premýšľate, čím si ďalšiu prechádzku obohatiť, skúste vziať so sebou psíka z útulku. Venčenie útulkáčov je možné každý deň medzi 12.00 a 15.30 h. Útulok je otvorený od 8.00 do 16.00 h.

Vyvenčiť môžete i štvorročného Kosťa. (Autor: utulok-piestany.sk)

Ak ste doteraz túto aktivitu nevykonávali, vedzte, že venčenie má niekoľko pravidiel. Treba dodržiavať v prvom rade to, že pes sa smie venčiť len vo vyhradenom čase a treba ho vrátiť do útulku v stanovený čas. V extrémnom počasí (horúčavy, silný dážď) sa psy na venčenie nevydávajú. Pri výbere psa na venčenie v útulku poradia vzhľadom na vek venčéra a zdatnosť. Počas venčenia preberá venčér zodpovednosť za zviera.

Pes sa v žiadnom prípade nesmie púšťať navoľno. Treba sa pri stretnutí s iným psom postarať o to, aby sa nepobili a neublížili si. Psy sa nesmú kŕmiť, a to ani maškrtami, lebo niektorí sú na diéte. Majú svoju dennú dávku. Psa smie vyberať a vrátiť späť do koterca jedine ošetrovateľ. Vôdzky sú k dispozícii v útulku.

Ak spozorujete nejaké zmeny v správaní a v zdravotnom stave zvieraťa počas prechádzky (hnačky, rany, kliešte), treba to nahlásiť ošetrovateľom. Exkrementy po psoch treba zbierať, vrecká sú k dispozícii v útulku. Trestanie psa je neprípustné. Treba sa prispôsobiť jeho tempu a povahe. V prípade nehody, zranenia, úteku psa treba udalosť hneď hlásiť zamestnancom útulku.

Ak nemôžete venčiť psy, útulok hľadá aj zodpovedného človeka s veľkým srdcom, ktorý by pomáhal zdieľaním psov a mačiek na iných stránkach. V prípade záujmu a pre bližšie informácie kontaktujte utulok@utulok-piestany.sk alebo cez Messenger facebookovej stránky Viac úsmevov:).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard