Štvrť roka je za nami

Konečne je tu apríl. Predpoveď počasia síce chvíľu nevyzeralo veľmi „jarne“, ale aj tak sme už len pomyselný krôčik od 20-stupňoviek, slniečka, prechádzok, rozkvitnutých záhonov a v podstate i väčšieho množstva energie a dobrej nálady.

(Autor: am)

Áno, viem, niektorí ste mali šťastie a užili si ten náznak jari koncom marca. My menej šťastní sme boli zatvorení s chorobami medzi stenami nemocničných priestorov. K tomuto asi len toľko – niektoré momenty z piešťanskej nemocnice sú aj v roku 2022 také, že sa nad nimi vlastne iba rozum zastavuje, no ostala by som radšej v rovine, že menej príjemné veci vyvažuje milý a ochotný personál. Ale nie to som chcela.

Keď som sa tak dívala na slnečné lúče, ktoré vtedy koncom marca provokovali nemocničných pacientov, nemohúcich ísť na prechádzku, bolo mi aj trošku ľúto. Chvíľami som si predstavovala, ako asi muselo byť v meste, v kaviarni, na terase, v parku. Potom som si povedala, že však čo, keď nás pustia, pôjdeme sa prejsť aj my… a potom nás pustili a začalo mrznúť. 🙂

Tak som sa teda upokojila aspoň tým, že máme ešte stále obrovské šťastie – je dostupná zdravotná starostlivosť, v nemocnici je elektrina a netreba sa skrývať niekde v suteréne. Nie všetci toto šťastie v dnešných dňoch majú a pritom deti i dospelí chorľavejú bez ohľadu na bezpečnostnú situáciu v bezprostrednom okolí.

Obrovské šťastie máme tiež v tom, že keď sa o pár dní oteplí, budeme sa môcť ísť bez strachu poprechádzať kamkoľvek a na ako dlho budeme chcieť. Môžeme si dokonca dosýta zašportovať, keďže od prvého apríla je opäť pre verejnosť otvorená Hať Drahovce. Ba dokonca, budeme si môcť vychutnať i nadchádzajúce podujatia v meste.

A že ich je! Okrem interiérových, ktorých si množstvo pripravil nielen Dom umenia (od činohry, cez vystúpenie Lúčnice a iných folkloristov, až po vernisáž výstavy), ale aj ostatné kultúrne inštitúcie ako mestské kultúrne stredisko, knižnica, Arta a iní, znovu ožívajú aj exteriérové akcie. V nedeľu Žito vynesie Morenu a konečne tým zimu azda vyženie, deň predtým je v pláne aj útulkáčska burza. A o mesiac je tu i dlho očakávaný letecký deň na Letisku Piešťany, ktorý už tento rok, dúfajme, neprekazia žiadne nepredvídateľné okolnosti rovnako ako Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny. Ale to je na programe až o dva mesiace, na to si ešte musíme chvíľu počkať.

Tak si teda držme palce, nech to všetko vyjde, a v ďalšom štvrťroku si už konečne užijeme aj slniečko, aj rozkvitnuté mesto, ale i množstvo skvelých podujatí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj