Krajskí poslanci rozdelili dotácie, ušlo sa i Piešťanom

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 7. apríla 2022, 00:01

Poslanci Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja na svojom rokovaní 28. marca rozhodli o rozdelení dotácií vo výške 600-tisíc eur v rámci dvoch dotačných výziev. Na projekty v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti, zdravotníctva a premiérovo aj životného prostredia obce získajú organizácie 450-tisíc a obce 150-tisíc eur.

Folklórny festival v Krakovanoch získal od krajského zastupiteľstva dotáciu v objeme 2000 eur. (Autor: vd)

„V rámci dvoch špecifických výziev v objeme 600-tisíc eur podporíme 491 kvalitných projektov. Z nich 357 pripravili organizácie a 134 miestne samosprávy. Aktivity budú realizované v Trnavskom kraji v oblastiach kultúry, športu, sociálnej starostlivosti, zdravotníctva a premiérovo aj životného prostredia. Pridanou hodnotou pre obyvateľov je, že úspešní žiadatelia sú z každého okresu kraja. Pôvodne sme plánovali dotácie schvaľovať až v máji, ale dokázali sme zrýchliť procesy tak, aby sme vytvorili viac času na realizáciu projektov,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Uchádzači mohli zasielať žiadosti o dotácie do 4. februára prostredníctvom župného elektronického portálu. Minimálna výška dotácie bola 500 eur. Spolufinancovanie bolo stanovené na 10 percent z výšky poskytnutej dotácie v prípade organizácií a na 25 percent v prípade obcí.

Poslanci odsúhlasili finančnú podporu kultúrno-spoločenského podujatia Deň mesta Šaštín-Stráže vo výške 2000 eur, ktoré sa uskutoční pri príležitosti výročia mesta a nadviaže na tradíciu každoročného jarmoku. Vďaka dotácii 2200 eur bude zrevitalizovaná gaštanová alej v areáli Holíčskeho zámku.

V Trnave bol sumou 3250 eur podporený projekt Pohyb je radosť, vďaka ktorému sa zriadi exteriérový mini fitnes kútik pre deti na podporu vzťahu k cvičeniu. Občianskemu združeniu Ja sám bola schválená suma 1750 eur na zorganizovanie letného tábora, ktorý je určený pre deti so zdravotným znevýhodnením.

Sumou 7650 eur bol podporený projekt občianskeho združenia Priatelia elektrárne Piešťany, ktoré zorganizuje festival s cieľom spropagovať a verejnosti po dvojročnej pandemickej prestávke pripomenúť prácu a úspechy talentovaných Piešťancov.

Finančné príspevky na svoje aktivity získali i ďalšie organizácie pôsobiace na území kúpeľného mesta či v jeho okolí – napríklad občianske združenie MARESSA na projekt Zahoď stres a nabi sa energiou – zážitková kreatívna tvorba, mestská knižnica na projekt Cesta za poznaním, 17. Medzinárodný filmový festival Cinematik či Služby mesta Piešťany na projekt Trvalky a biodiverzita v meste Piešťany a ďalšie.

Z obcí v regióne získali Krakovany finančnú podporu kraja na 55. ročník Folklórnych slávností, Trebatice na Kapustové hody a Dubovany na osvetlenie futbalového štadióna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia