Hasili požiar kuchynskej linky, riešili dopravné nehody

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 5. apríla 2022, 00:02

Na diaľnici v smere Žilina-Bratislava na úrovni Bašoviec narazila v pondelok 28. marca v noci vodička osobného auta do návesu kamióna, pričom sa zranila. Piešťanskí hasiči jej poskytli prvú predlekársku pomoc a auto zabezpečili.

Pri odbočke do Lančára sa stala uplynulú nedeľu dopravná nehoda. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

K dopravnej nehode za obcou Šterusy privolali hasičov minulý pondelok popoludní. Havarované vozidlo sa nachádzalo odstavené vedľa zvodidiel v smere zo Šterús do Kočína. Hasiči zranenému vodičovi poskytli prvú predlekársku pomoc, potom ho záchranári odviezli do nemocnice. Na aute vykonali protipožiarne opatrenia a vytečené kvapaliny posypali sorbentom.

Za Piešťanmi v smere na Drahovce vedľa cesty v okolí autobusovej zastávky horel minulý pondelok podvečer trávnatý porast a kríky. Hasiči oheň zlikvidovali dvomi vysokotlakovými prúdmi vody.

V stredu 30. marca zažili obyvatelia bytového domu na Ulici A. Hlinku v Piešťanoch požiar. Dym sa valil z bytu na piatom poschodí, v plameňoch bola časť kuchynskej linky. Požiar sa snažili ešte pred príchodom uhasiť susedia, ktorí mali náhradný kľúč, pretože staršia pani, ktorá tam býva, išla zrejme niekam von. Príslušníci HaZZ odpojili elektrickú energiu aj plyn, využili hydrantovú sieť v bytovom dome a pomocou D-prúdu požiar lokalizovali a následne zlikvidovali. Priestory odvetrali.

Medzi obcami Veselé a Dubovany horel trávnatý porast v rovnaký deň popoludní. Požiar, ktorý sa rýchlo šíril, zlikvidovali spoločnými silami hasiči z Piešťan a Veľkých Kostolian za pomoci vysokotlakového prúdu vody.

V nočných hodinách vo štvrtok 31. marca narazila do zvodidiel na diaľnici D1 dodávka. Vodič v čase príchodu hasičskej jednotky bol mimo auta, no sťažoval sa na bolesti očí, do ktorých sa mu pri náraze dostala prevážaná tekutina. Hasiči mu poskytli prvú predlekársku pomoc, potom ho záchranka previezla do trnavskej nemocnice. Príslušníci HaZZ vykonali na aute protipožiarne opatrenia a očistili cestu.

V nedeľu 3. apríla havarovalo osobné auto na ceste pred odbočkou do obce Lančár. Nehoda sa stala v zákrute, ktorá je nebezpečná. Hasiči miesto vymedzili dopravnými kužeľmi a na aute vykonali protipožiarne opatrenia, cestu posypali sorbentom. O vodiča sa postarali záchranári. Hasiči ostali na mieste o niečo dlhšie aj so zapnutým majákom, čím upozornili vodičov, že cesta je prejazdná len v jednom pruhu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda