Nadčasová elegantnosť a modernosť skleneného zábradlia

  • Inzercia
  • 3. apríla 2022, 10:00

Vonkajšia fasáda objektu nebude kompletná bez dokončenia terasy a balkónu. Interiér domu musí mať dobre zabezpečené schody. Aby všetko do seba zapadalo, je potrebné vybrať vhodné zábradlie. Na trhu je veľmi veľký výber štýlov, farieb a materiálu. Dobre zvolený druh zábradlia dodá kúzlo interiéru, aj exteriéru objektu.

Businesswoman drinking coffee while a short break

Medzi zábradliami z dreva, alebo kovu sú aj sklenené zábradlia. Ten druh má množstvo výhod a jeho montáž je v poslednej dobe veľmi populárna.

Typy sklenených zábradlí

Sklenené zábradlie bolo donedávna iba v obchodných centrách, alebo iných verejných miestach. Jednak o istej doby sú často aj v domoch. Vyrobené sú z odolného tvrdeného skla, ktoré má veľkú odolnosť voči nárazom, alebo zmenám teplôt. Tvrdené sklo, ktoré je použité vo výrobnom procese je niekoľkonásobne odolnejšie ako obyčajné sklo. Existuje stále viac technológií na jeho vizuálne zdobenie, takže si môžete viac prispôsobiť návrh interiéru.

Existujú dva základné typy sklenených zábradlí. Ich rozlíšenie záleží od spôsobu montáže. Samonosné zábradlia a zábradlia v profie. Častejšie si ľudia vyberajú zábradlie v profile, ich výhodou je neporovnateľne jednoduchšia montáž ako pri samonosnom zábradlia. Okrem toho si môžete vybrať z mnohých druhov dokončovacích materiálov. Samonosné zábradlie vyžaduje pokročilé stavebné zručnosti, jeho výhodou je ale bezchybný vzhľad. Nie sú na ňom viditeľné spojovacie prvky, je len zo skla. Ak si vyberieme zábradlie v profile, je zas bezpečnejšie. Rám zvyšuje odolnosť skla voči poškodeniu.

Výhody elegantných zábradlí zo skla

Krása a nadčasovosť sú najdôležitejšie estetické výhody, ktoré vyplývajú z montáže skleneného zábradlia, ale to nie je všetko. Sklenené zábradlie opticky zväčšuje interiér. Je to veľké plus v prípade montáže na schodiska v dome. Ak je schodisko v centrálnom bode miestnosti, drevo by ho od vnútra odrezalo, ale sklo spôsobuje, že je zábradlie súčasťou miestnosti. Sklenené zábradlie sa veľmi jednoducho čistí. Umývať sa dá tak ako okno, alebo iné sklenené objekty. Bohužial, ľahko sa zašpiní a vidieť na ňom odtlačky dlaní, alebo šmuhy po daždi.

Sklenené zábradlia prepúšťajú svetlo, je to dôležité v interiéroch, kde by schody zakrývali jeden zo zdrojov svetla. Veľkou výhodou skleneného zábradlia je aj jeho univerzálnosť. Je vhodné do väčšiny miestností a štýlov. Ocenia to hlavne osoby, ktoré často menia zariadenie interiéru a sú vždy in. Sklenené zábradlie zvonku zdôrazňuje moderný architektonický štýl budovy a vyzerá nádherne. Na rozdiel od prvkov vyrobených z dreva alebo kovu je sklenené zábradlie menej vystavené erózii spôsobenej poveternostnými vplyvmi. Nemá problém ani s dažďom, mrazom, alebo s pôsobením horúceho slnka.

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia