Zateplené alebo kožené – ktoré pánske papuče vám doma najlepšie poslúžia?

  • Inzercia
  • 2. apríla 2022, 08:00

Papuče nielenže udržia vaše nohy v teple, ale večerné vkĺznutie do papúč je pre mnohých mužov tiež dokonalým spôsobom relaxu. Povedzme si na rovinu, len čo vaše nohy pocítia mäkkosť kožušiny vo vnútri papúč, nič vás nemôže rozhodiť (možno okrem vybitej batérie diaľkového ovládača alebo výpadku internetu).

foto: Envato Elements

Papuče do domu alebo do bytu? Vyberajte na základe toho, kde bývate

Dobré a kvalitné papuče vám rozhodne pomôžu aj rýchlejšie vstať z postele. Nehovoriac o pocite, kedy si po celom dni v práci vyzujete poltopánky a vymeníte ich za tieto pohodlné kúsky určené na doma. Na trhu je široký sortiment pánskych papúč, od mokasín z losej kože s flanelovou podšívkou, až po kožené alebo zamatové šľapky, s ktorými budete mať nutkanie obuť si vaše papuče aj na prechádzku po meste. Ale forma je len jedna vec. Dnešné papuče sú vybavené aj rôznymi vylepšeniami, ktoré dodávajú pohodlie (ako sú napríklad vložky z pamäťovej peny), trvanlivosť (vodeodolný zvršok) a všestrannosť (gumová podošva). Ktoré si teda vybrať? Poradíme vám.

Na internete a v kamenných obchodoch momentálne nájdete takmer každý typ papuče, ktorý si dokážete predstaviť, čo vám kúpu vašich vysnených papúč na jednej strane uľahčuje, na tej druhej neuveriteľne komplikuje. Musíte sa totiž vyznať v rôznych štýloch, značkách a strihoch, a zistiť, čo vlastne hľadáte. Pravdepodobne si budete musieť vybrať dva páry pánskych papúč, jedny otvorené, ideálne kožené na leto, a jedny naozaj teplé s kožušinou alebo fleece podšívkou na zimu. Vybrať si môžete aj hybrid medzi papučami a ponožkami, no myslieť by ste mali aj na to, aby váš vysnený pár disponoval odolnou gumenou podrážkou, ktorá je dostatočne pevná na to, aby zvládla aj výlet k odpadovým košom, prechádzku po záhrade, alebo prebratie balíčka od kuriéra. Ak bývate v dome, budete pravdepodobne musieť po teplejších papučiach s odolnejšou podrážkou bez ohľadu na ročné obdobie. V teplejších bytoch si pravdepodobne zase celoročne vystačíte aj s klasickými koženými šľapkami.

foto: Envato Elements

Tvar je to, na čom naozaj záleží

Jedným z dôležitých detailov, ktoré je potrebné zvážiť aj tých pri najlepších papučiach pre mužov, je ich tvar. Existujú papuče v tvare mokasín, niektoré zase vyzerajú ako hrubé ponožky, a iné sú zase ako klasické otvorené šľapky. To, ktoré zvolíte, závisí od vašich preferencií a od sezóny, v ktorej ich budete nosiť.

Uistite sa tiež, že vaše papuče, a hlavne ich podrážky, nie sú príliš tenké. Ak papuče môžete ľahko ohnúť na polovicu, pravdepodobne vám neposkytnú dostatočnú oporu.

Nazúvacie papuče sú najbežnejšie, ktoré uvidíte a ktoré majú vo všeobecnosti plochejšie podrážky, ale vnútro je vystlané mäkkou látkou, ako je napríklad plyšová podšívka. Sú naozaj pohodlné a teplé a hodia sa najmä na chladnejšie zimné a jesenné mesiace. Môžu to byť ale aj klasické kožené alebo gumené šľapky, ktoré sú zase veľmi vhodné na jar a na leto. Poskytnú tak dostatočnú oporu, ale nebude vám v nich moc teplo. Mokasínové papuče trochu viac pripomínajú klasické poltopánky a môžu byť pohodlnejšie pre pánov s plochými nohami. Poskytujú nohe skvelú oporu a budete sa v nich cítiť ako vo vašich najpohodlnejších teniskách. V Severnej Amerike napríklad mnohí páni namiesto papúč nosia aj nízke tenisky. Ak chcete tento trend vyskúšať, môžete siahnuť napríklad po adidas superstar teniskách, ktoré môžete nosiť prakticky 24/7 a 365 dní v roku. Muly sú niekde medzi predošlými dvoma typmi. Často majú malú peru vzadu, ale sú bez plnohodnotného podpätku. Bývajú vyrobené z vlny alebo umelých zvieracích tkanín a ich cieľom je najmä udržať vaše nohy v teple.

Nech už si vyberiete akýkoľvek typ pánskych papúč, zateplené aj kožené vám poslúžia rovnako dobre, ak si ich obujete vo vhodnom ročnom období. Papuče sú tiež jedným z najlepších darčekov, ktoré môžete dostať ale aj darovať. Pri výbere sa teda zamerajte v prvom rade na kvalitu. Kvalitnými papučami, bez ohľadu na ich strih, nikdy nič nepokazíte.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia