Ako sa pripraviť na novú motorkársku sezónu?

  • Inzercia
  • 30. marca 2022, 09:00

A je to tu! Stojíme na prahu novej motorkárskej sezóny. Každý majiteľ jednostopového miláčika sa už určite nevedel dočkať, kedy opäť spoločne vyrazia na cesty. A keďže motorkárska sezóna je už za dverami, nezaškodí skontrolovať, či máte motorku a motorkársku výbavu dobre pripravenú.

Autor: OlegRi / Shutterstock.com

Motorka musí nielen naštartovať, ale vás aj bezpečne udržať na ceste

Predtým, ako si nasadíte svoju kvalitnú prilbu z portfólia špičkových prilieb Shark a naštartujete, je tak dobré skontrolovať si nasledujúce veci. Veď si chcete bez problémov užiť hneď prvú tohtoročnú jazdu, no nie?

Ak ste počas zimnej pauzy nechali olej v motore, skontrolujte jeho hladinu. Pozrite sa aj na vzduchový filter, či nie je zanesený. Ak nechcete, aby vaša prvá jazda tento rok neskončila skôr, ako vôbec začne, skontrolujte aj stav batérie, či náhodou nie je vybitá.

Kontakt vašej motorky s vozovkou zabezpečujú pneumatiky a tým pádom musia byť aj tie v dobrom stave. Skontrolujte tlak v nich a aj ich prípadné opotrebovanie, či ich už nie je náhodou nutné vymeniť.

Nezabudnite ani vašu moto výbavu

Od pneumatík sa presunieme k brzdám. O dôležitosti brzdového ústrojenstva nemusíme hovoriť a tak je jasné, že musí byť v špičkovej kondícii. Je potrebné skontrolovať brzdové doštičky, kotúče a aj brzdovú kvapalinu.

Skontrolujte aj reťaz, jej napnutie a prípadné znečistenie. A „hodiť očkom“ môžete aj na tlmiče. Vo všeobecnosti platí, že ak na svojej motorke uvidíte zjavné poškodenie, rozhodne ho neignorujte a vyriešte ho ešte predtým, než začnete naplno jazdiť.

Okrem samotnej motorky je potrebné skontrolovať aj vaše oblečenie na motorku. Materiály, ktoré si to vyžadujú, naimpregnujte. To je samozrejme vhodné opakovať viackrát počas sezóny. A na záver posledná rada: nepreceňuje svoje schopnosti hneď od začiatku. Nielen vaša motorka, ale aj vy ste dlho nejazdili a preto začínajte zvoľna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland