Sto jarných kilometrov si našinci aj utečenci z Ukrajiny užili naplno

  • Kultúra a spoločnosť / Príroda / Piešťany
  • 29. marca 2022, 08:45

Dvadsiaty šiesty marcový deň tentoraz padol na sobotu. Tá turistická sa niesla v znamení akcie Sto jarných kilometrov. Pobyt v prírode si vychutnalo množstvo dospelých aj detí. Na prezentáciu na Ahoji ich prišlo z celého okolia požehnane.

Turisti pripravili pekný program i pre ukrajinské deti a ich mamy. (Autor: vd)

Účasť na 65. ročníku obľúbenej akcie s rodinnou atmosférou bola vraj rekordná, organizátori zaznamenali vyše sto ľudí. Každý si vybral trasu podľa svojich predstáv a schopností. Tento rok bol výnimočný tým, že turistickej akcie sa zúčastnili hostia – asi tri desiatky ukrajinských mamičiek s deťmi.

Na prezentácii odovzdali každému účastníkovi diplom.

Organizátori z Klubu slovenských turistov TJ Bezovec im pripravili okrem opekačky aj kohútie zápasy či voľbu kráľovnej jari – Vesny. Stala sa ňou svetlovlasá dievčinka z Ukrajiny. A hoci malá Vesna dostala venček z kvietkov, ani za svet si ho nechcela nasadiť na hlavu. Naproti tomu jej krajania sa potešili diplomom za jednotlivé súťažné disciplíny a tiež drobným hračkám. Na Ahoji bolo plno vravy, parádna opekačka a kto už mal bruško plné, mohol sa gúľať dolu svahom.

O príjemnú atmosféru na Ahoji sa postarali členovia KST TJ Bezovec.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava