Pripravte si luxusnú kávu na pohladenie vašich zmyslov

  • Inzercia
  • 29. marca 2022, 08:00

Káva patrí medzi nápoje, ktoré sú v spoločnosti veľmi obľúbené. Dá sa pripraviť ako teplý nápoj, prípadne v studenom prevedení. Môžete si urobiť kvalitnú silnú kávu priamo z namletých kávových zŕn, ale siahnuť môžete aj po instantných kávach, ktoré sa rýchlo a jednoducho pripravujú. Nie všetky kávy však majú rovnaké vlastnosti. Aké sú výhody pitia kávy a ako si môžete kvalitnú kávu pripraviť aj doma?

Zdroj: Freepik.com

Príprava kávy doma = príjemný rituál so znamenitou vôňou

Ak si chcete doma vychutnať naozaj kvalitnú kávu, mali by ste si zadovážiť kvalitné kávové zrná. Môžete zvoliť celé zrná, ktoré si doma nameliete, alebo kúpiť čerstvo namletú kávu. Rituál spojený s mletím kávy vám však rozvonia celý domov príjemnou vôňou, pričom aj chuť je omnoho výraznejšia. Okrem kvalitnej kávy je podstatný aj spôsob prípravy.

Najjednoduchšou voľbou je jednoznačne použitie kávovaru. Široký výber kávovarov v rôznych prevedeniach aj cenových kategóriách nájdete napríklad na Alza. Kávovar vám umožní pripraviť luxusnú kávu bez väčšej námahy, dokonca si sám pomelie aj zrnká. Niektoré kávovary majú aj funkciu nastavenia času, vďaka čomu môže byť zvuk prípravy a vôňa čerstvej kávy prvým tónom, ktorý ráno začujete.

Na prípravu kávy sa však tiež môže využívať napríklad moka kávovar, čo je malá kanvička, kde do spodnej časti dáte vodu a kávu. Potom si ju položíte na zdroj tepla a v priebehu pár minút máte hotovú voňavú a chutnú kávu. Ide o spôsob prípravy kávy pre kávových labužníkov a naozaj tak vytvoríte znamenitú chuť kávy. Môžete pritom pracovať s intenzitou prostredníctvom rôznej hrúbky namletia kávy alebo rôznej teploty vody. Na rýchlu prípravu je skvelou pomôckou aj french press.

Výhody kávy pre naše telo

Káva je obľúbeným nápojom najmä preto, že na naše telo pôsobí ako stimulant. Prakticky to znamená, že pokiaľ nevládzeme, stimuluje nás k lepším výkonom. Rovnako má nesmierne príjemnú chuť a vôňu. Pokiaľ kávu pijete v správnom množstve, môže mať pre vaše telo aj množstvo zdravotných benefitov. Pomáha ľuďom s nízkym tlakom, ale rovnako redukuje riziko vzniku kardiovaskulárnych ťažkostí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland