Hasiči mali „lietačky“ k požiarom trávy a kríkov

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 29. marca 2022, 08:52

Devätnásťkrát vyrážali piešťanskí hasiči do terénu. Týždeň v znamení požiarov v prírode začali hasením trávy pri kúpalisku Eva a skončili v Chtelnici. V celom regióne do zásahov z trnavského krajského operačného strediska povolali aj dobrovoľných hasičov z Vrbového, Veľkých Kostolian, Prašníka, Drahoviec, Moravian nad Váhom i z Krakovian. V niektorých dňoch zažili „lietačky“.

V stredu 23. marca zasahovali hasiči sedemkrát od rána až do neskorej noci. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

V pondelok 21. marca dopoludnia horel suchý porast pri kúpalisku Eva. Na druhý deň hasiči otvárali byt na Brezovej ulici v Piešťanoch, kde bola padnutá nevládna žena. Záchranári ju odviezli do nemocnice. V ten deň príslušníkov HaZZ zavolali na Priemyselnú ulicu, kde horela tráva a kríky v kanáli. Potom sa rozhorela dodávka v obci Prašník, o tom píšeme na inom mieste novín. Aby toho nebolo málo, drahovskí aj piešťanskí hasiči likvidovali požiar suchého porastu pri hati.

Požiare trávy a suchého porastu, ale aj vypaľovanie či dopravná nehoda. To je v skratke sumár zásahov piešťanských hasičov zo stredy 23. marca. V teréne boli so všetkými autami až do neskorej noci. Na križovatke ulíc Partizánska-Vrbovská sa stala nehoda, pri ktorej bola v jednom z dvoch havarovaných vozidiel aj zranená osoba. Hasiči tu vykonali potrebné opatrenia. Suchá tráva horela v Ducovom, kde pomáhali príslušníci DHZ Moravany nad Váhom. Vypaľovanie v ťažko dostupnom teréne riešili v Prašníku, v časti Grnča, nielen Piešťanci, ale aj hasiči z Vrbového a Prašníka. Horelo i pri priehrade vo Vrbovom, tam prišli pomôcť okrem vrbovských hasičov aj Krakovanci, a ten deň zavŕšil požiar na Hrabinskej vo Vrbovom. Tu sa okrem Piešťancov činili dobrovoľní hasiči z Vrbového a Prašníka.

Na Vodárenskej ulici v Piešťanoch ktosi podpálil vo štvrtok 24. marca kontajner na šatstvo a skoro ráno už horelo opäť, v katastri Piešťan v smere na Drahovce sa chytil suchý porast. Pri Tescu sa vo štvrtok zrazili dve autá, pričom o zranenú osobu sa postarali záchranári a hasiči vykonali potrebné opatrenia. Štvrtkové výjazdy sa skončili na Ulici D. Tatarku, kde boli až po križovatku Sládkovičova-Bratislavská vytečené prevádzkové kvapaliny. Ekologický výjazd si vyžiadal neutralizáciu škodlivín a vyčistenie cesty.

V piatok 25. marca hasili profesionáli z Piešťan požiar trávy pri golfovom ihrisku a o pár chvíľ nato smerovali do Ratnoviec, kde horela tráva. V ten deň vyrážali nielen piešťanskí, ale aj prašnícki hasiči do hornej časti Pustej Vsi k požiaru domu, o ktorom píšeme na inom mieste novín.

Na záver týždňa, v nedeľu 26. marca, príslušníci HaZZ uhasili požiar trávy a porastu v Chtelnici.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia