HLOHOVEC: Do dopravnej uzávery na moste pribudnú dočasné parkoviská na oboch stranách Váhu

  • Piešťanský týždeň / Cestovanie / Kraj / Spravodajstvo
  • 25. marca 2022, 09:33

Mesto Hlohovec sa pripravuje na polročné vylúčenie dopravy z cestného mosta cez Váh, prvé týždne budú podľa primátora Miroslava Kollára ťažké.

Prvé týždne po uzatvorení cestného mosta cez Váh budú v Hlohovci ťažké, potom by sa dopravná situácia mala podľa primátora Miroslava Kollára stabilizovať. Most v Hlohovci bude pre rekonštrukciu od 20. apríla na pol roka uzatvorený pre automobilovú dopravu a v máji približne na tri týždne aj pre cyklistov a chodcov. Mesto Hlohovec aj Trnavský samosprávny kraj pripravujú súbor opatrení, ktoré by mali pomôcť obyvateľom prekonať situáciu, aká v meste nebola už približne štyri desaťročia.

Na oboch stranách Váhu budú do uzatvorenia dopravy na moste pripravené dočasné parkoviská, na strane Hlohovca to bude približne 260 miest, na strane mestskej časti Šulekovo asi 150 miest. Ako ďalej informoval primátor Kollár na rokovaní mestského zastupiteľstva, parkoviská aj vjazdy do mesta budú monitorované kamerami a vodiči si budú môcť aktuálnu dopravnú situáciu pozrieť na webe. Okrem toho bude v širšom centre Hlohovca obmedzená rýchlosť na 30 kilometrov za hodinu, na Námestí sv. Michala budú vytvorené tiež ďalšie dočasné parkovacie miesta. V mestskej časti Šulekovo bude posilnené vysunuté pracovisko Mestského úradu v Hlohovci tak, aby tam obyvatelia vybavili čo najviac úradných záležitostí. Posilnená má byť vlaková doprava medzi Hlohovcom a Leopoldovom. Vodiči budú mať k dispozícii obchádzky cez Sereď po južnej alebo cez Piešťany po severnej obchádzkovej trase, každá však meria viac ako 40 kilometrov.

Trnavský samosprávny kraj začal zásadnú rekonštrukciu mosta cez Váh na ceste II/513 za 5,4 milióna eur vo februári. Práce zatiaľ prebiehajú na spodnej stavbe a nevyžadujú si dopravné obmedzenia. Tie sú naplánované až v termíne od 20. apríla. V čase od 2. do 22. mája po moste neprejdú ani cyklisti a chodci, po tomto termíne bude pre nich cez stavenisko vytvorený koridor.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav