Požiar v Hornej Strede: Na začiatku bolo nevinné pálenie konárov

Požiar trávy a suchého porastu, pri ktorom v Hornej Strede zasahovali v pondelok 14. marca hasiči z Pobedima a Nového Mesta nad Váhom, sa rozšíril aj do okolia. Bolo to takmer súbežné s hasebnými prácami, ktoré obe jednotky vykonávali v Podolí, kde sa rozhorela tráva na ploche asi 2400 metrov štvorcových.

V Hornej Strede oheň preskočil aj na drevené prístavby rodinného domu. (Autor: DHZO Pobedim)

V Hornej Strede to však bolo dramatickejšie, horeli tam i drevené prístavby. Hrozilo, že oheň preskočí na murovanú chatu a rozšíri sa ďalej. Horná Streda nemá hydrantovú sieť, a tak dobrovoľní hasiči z Pobedima povolali na pomoc profesionálov z Piešťan, aby im naplnili cisterny, a vodu kyvadlovo dovážali v tatrovke aj z Pobedima. Aj za týmto požiarom bolo v úvode nezodpovedné spaľovanie konárov a trávy na jednom z pozemkov, pričom oheň sa rozšíril cez ovocný sad a narobil škody i v susedstve.

Vo štvrtok 17. marca ráno povolali piešťanských hasičov, aby z vodnej nádrže Sĺňava vytiahli staršieho utopeného muža. Polícia ho neskôr stotožnila za pomoci brata zosnulého. K úmrtiu 60-ročného muža došlo bez cudzieho zavinenia.

V ten istý deň hasili príslušníci HaZZ Piešťany požiar na Hurbanovej ulici. Dôsledkom chyby v elektroinštalácii sa tam rozhorela garáž a osobné auto.

V piatok 18. marca sa na ceste z Vrbového smerom na Dolný Lopašov stala dopravná nehoda, ktorú spôsobil podgurážený vodič. O tomto prípade píšeme na inom mieste novín.

Príslušníkov DHZO Pobedim zavolali aj na pomoc pri hasení strechy rodinného domu v obci Hrušové. Spolu s hasičmi z Nového Mesta nad Váhom a kolegami zo Bziniec pod Javorinou hasili požiar takmer tri hodiny. Bolo potrebné rozobrať i konštrukciu strechy a v závere prekontrolovať požiarovisko termokamerou.

Vodič jazdil minulý piatok tak, že aj s autom, v ktorom viezol manželku, skončil v poli za Piešťanmi v smere na Drahovce. Našťastie sa nič vážnejšie nestalo. Privolaní hasiči vykonali iba protipožiarne opatrenia, odťah si zabezpečil cez asistenčnú službu majiteľ vozidla.

Na Nábrežnej ulici v Moravanoch nad Váhom horel v nedeľu 20. marca suchý porast. Muž, ktorý tu vypaľoval trávu, bol obozretnejší než ten z Hornej Stredy, ešte pred príchodom hasičov požiar takmer uhasil. Drobné ohniská dohasili príslušníci HaZZ.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 16. mája 2024
Meniny má Svetozár, zajtra Gizela