Vo Fakultnej nemocnici nová sála chemoterapie

Pacienti trávia pri podávaní chemoterapie dlhé hodiny, vedenie kliniky im preto vytvorilo také prostredie, aby sa cítili ako doma.


ilustr. foto chemoterapia (Autor: pixabay)

Fakultná nemocnica v Trnave dnes otvorila v priestoroch onkologickej kliniky novú infúznu sálu. Sú v nej k dispozícii štyri špeciálne infúzne kreslá pre podávanie chemoterapie. Hlavným cieľom bolo podľa prednostu kliniky Mariána Streška vytvorenie príjemného prostredia pre pacientov.

„Naši pacienti v tejto miestnosti trávia podstatnú časť svojho pobytu na onkologickej klinike. Snažili sme sa tu vytvoriť takú atmosféru, aby mali pocit, že sú doma, vo svojej obývačke,“ povedal Streško. Pacient si pri podávaní chemoterapie v miestnosti odsedí v priemere štyri hodiny, niektorí aj dlhšie. Nová sála je vybavená televízorom, ale aj kamerovým systémom, ktorý slúži na monitorovanie stavu pacienta. Pre vytváranie domáceho prostredia plánuje prednosta Streško postupne prerobiť všetky miestnosti v rámci onkologickej kliniky.

Riaditeľ Fakultnej nemocnice v Trnave Vladislav Šrojta pri otvorení novej infúznej sály pripomenul, že nemocnica do nej neinvestovala prakticky žiadne peniaze. Na rekonštrukcii a vybavení pôvodne skladových priestorov sa podieľala skupina trnavských podnikateľov, ktorých na otvorení zastupoval podnikateľ a mestský poslanec Šimon Štefunko. Nemocnica má podľa Šrojtu pripravené aj ďalšie zlepšovanie priestorov onkologickej kliniky, už v najbližších mesiacoch pribudne prístavba s výťahom.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Svetozár, zajtra Gizela