Piešťany chcú byť dobrým hostiteľom svetového šampionátu hokejistov do 18 rokov

Vrchol sezóny slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov sa nezadržateľne blíži. Na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov zabojujú v piešťanskej aréne zverenci trénera Ivana Feneša o návrat medzi hokejovú elitu v tejto vekovej kategórii. Diváci, ktorí môžu podľa aktuálnych protipandemických pravidiel zaplniť štadión do posledného miesta, budú mať možnosť zakúpiť si sadu vstupeniek na všetky zápasy slovenskej reprezentácie za zvýhodnenú cenu.Pie

Zľava: predseda organizačného výboru MS hráčov do 18 rokov Peter Janovský, primátor Piešťan Peter Jančovič a prezident SZĽH Miroslav Šatan. © SZĽH

„Keď ‚osemnástka‘ vypadla z elitnej kategórie, začali sme pracovať na tom, aby sme ju čo najskôr vrátili späť. Organizácia tohto turnaja je jedným z krokov, ktorý by k tomu mohol pomôcť. Aj keď nám pandémia skrížila plány, verím, že chlapcom sa návrat medzi elitu podarí a nadviažu tak na skvelý výsledok našej seniorskej reprezentácie na ZOH v Pekingu,“ uviedol prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Z elitnej kategórie vypadla naša osemnástka pred necelými tromi rokmi. Pandémia koronavírusu skrížila Slovákom plány na rýchly návrat späť medzi najlepších. Majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov boli v roku 2020 a následne aj v roku 2021 zrušené. Šanca na návrat tak prichádza až v roku 2022, ktorý je zatiaľ pre slovenský hokej mimoriadne úspešný.

Dejiskom 2022 IIHF Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji hráčov do 18 rokov divízie I skupiny A bude od 11. do 17. apríla mesto Piešťany, teda prostredie, ktoré je reprezentantom dôverne známe ako ich domovská adresa v rámci projektu centralizovanej prípravy hráčov do 18 rokov.

„Sme veľmi radi, že si Slovenský zväz ľadového hokeja vybral pre usporiadanie hokejových MS hráčov do 18 rokov naše mesto. Veríme, že Piešťany budú dobrým hostiteľom a obyvatelia a návštevníci vytvoria skvelú atmosféru. Piešťany ako kúpeľné mesto má všetky predpoklady hráčom vytvoriť pravé zázemie nielen pre ubytovanie, ale aj pre možnosti regenerácie. V zápasoch o postup medzi svetovú elitu prajeme našim reprezentantom veľa úspechov,“ poprial hokejistom primátor mesta Piešťany Peter Jančovič.

Mesto v spolupráci s organizačným výborom MS pripravuje viacero sprievodných podujatí pre svojich občanov a návštevníkov, o ktorých bude podrobne informovať prostredníctvom sociálnych sietí. Dianie na šampionáte chcú organizátori priniesť aj priamo do centra – na miesto, kde sa Piešťanci zvyčajne stretávajú na vianočných trhoch. V piatok 8. apríla sa tu uskutoční popoludňajší program spojený s autogramiádou hokejistov, súťažami o vstupenky a kultúrnym programom.

Slováci na turnaji odohrajú päť zápasov proti výberom Japonska, Nórska, Francúzska, Dánska a Kazachstanu. Vstupenky na zápasy našej reprezentácie sa budú predávať v dvoch cenových kategóriách. Za vstupenku na sedenie zaplatia diváci 12 eur, lístok na státie bude stáť 6 eur. Na ostatné zápasy sa budú predávať vstupenky v jednotnej cene 2 eurá. „Keď ‚osemnástka‘ vypadla z elitnej kategórie, začali sme pracovať na tom, aby sme ju čo najskôr vrátili späť. Organizácia tohto turnaja je jedným z krokov, ktorý by k tomu mohol pomôcť. Aj keď nám pandémia skrížila plány, verím, že chlapcom sa návrat medzi elitu podarí a nadviažu tak na skvelý výsledok našej seniorskej reprezentácie na ZOH v Pekingu,“ uviedol prezident SZĽH Miroslav Šatan.

„Pre fanúšikov sme pripravili aj zvýhodnenú cenu za balík vstupeniek na všetky zápasy Slovenska. Záujemcovia o miesta na sedenie zaplatia 50 eur a na státie spolu len 25 eur. Veríme, že kapacitu štadióna využijeme naplno a pomôžeme tak našim reprezentantom v boji o postup medzi najlepších,“ objasnil predseda organizačného výboru MS hráčov do 18 rokov Peter Janovský.

Fanúšikovia si budú môcť vstupenky zakúpiť prostredníctvom siete Ticketportal, či už online na www.ticketportal.sk alebo v kamenných predajniach. Pokladnice budú otvorené aj priamo na zimnom štadióne v Piešťanoch v dňoch zápasov, no organizátori upozorňujú, že kapacita štadióna napríklad umožňuje predať na jeden zápas len 300 vstupeniek na státie, a tak by záujemcovia nemali kúpu vstupeniek odkladať. Termín spustenia predaja oznámia organizátori v najbližších dňoch.

Všetky zápasy slovenskej reprezentácie budú môcť hokejoví fanúšikovia sledovať aj naživo na TV JOJ Šport.

2022 IIHF MS hráčov do 18 rokov

Divízia I, skupina A, Piešťany

ZÁPASY SLOVENSKA U18

11. 4. 2022 19.00 Japonsko – SLOVENSKO

12. 4. 2022 19.00 SLOVENSKO – Nórsko

14. 4. 2022 19.00 SLOVENSKO – Francúzsko

15. 4. 2022 19.00 Dánsko – SLOVENSKO

17. 4. 2022 19.00 SLOVENSKO – Kazachstan

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava