Ženy, nebráňte sa podnikaniu. Dokážete minimálne to, čo muži

  • Inzercia
  • 20. marca 2022, 08:00

Na Slovensku platí, že žien, ktoré samé podnikajú, je v porovnaní s mužmi stále výrazne menej. Radíme sa dokonca medzi krajiny, v ktorej podniká výrazne málo žien aj v porovnaní naprieč jednotlivými štátmi.

(Autor: Khakimullin Aleksandr / Shutterstock.com)

Krátkodobé ciele sú rovnako dôležité ako tie dlhodobé

Z úvodu vyplýva, že aj napriek snahám o rovnosť príležitostí sa musia podnikateľky stále stretávať s tým, že sa na ne pozerá akosi inak. V očiach mužov sú totižto aj v súčasnosti niečím nezvyčajným.

Za najčastejšiu príčinu, ktorá bráni ženám začať podnikať, je nízka sebadôvera. Ženy neveria, že dokážu v biznise niečo dosiahnuť a tak radšej vôbec nezačnú. To je však chyba! Aj keď neexistuje všeobecný návod na to, ako mať úspech v biznise, neznamená to, že sú začiatky podnikania len o tápaní.

Na začiatok si stačí určiť niekoľko základných cieľov, ktoré by ste chceli čo najskôr dosiahnuť. Napríklad získanie certifikátu ISO 9001, či rozbehnutie reklamnej kampane. Určovanie si nielen dlhodobých, ale aj krátkodobých cieľov pôsobí motivačne, keďže budete lepšie vidieť ako sa vaše podnikanie vyvíja.

Ženy sú v podnikaní väčšinou úspešné

Ak zvažujete, že si rozbehnete vlastné podnikanie, môže vás motivovať aj fakt, že podniky, ktoré zakladajú ženy, sú zväčša veľmi úspešné a stabilne generujú zisk. Aj štatistiky teda hovoria o tom, že ženy by sa nemali báť začať podnikať.

Len si to predstavte, už žiadne plnenie úloh, ktoré si vymyslí nadriadený, či príprava kávy pre obchodných partnerov počas toho ako budú rokovať s vašim šéfom. Odteraz budete viesť rokovania vy.

Nezabudnite si potom na takéto rokovanie obliecť vaše najlepšie biznis šaty a v primeranej miere využiť svoje ženské zbrane. Ako už bolo spomenuté, na Slovensku podniká len málo žien, ale to neznamená, že to nemôže byť vaša výhoda.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika