Zlato z majstrovstiev v lukostreľbe putuje do Veľkého Orvišťa

  • Šport / Ostatné športy
  • 18. marca 2022, 06:50

Vo Viničnom sa v dňoch 12.-13. marca konali halové Majstrovstvá SR v lukostreľbe. Náš región mal v tejto súťaži zastúpenie v divízii olympijský luk. V kategórii dievčat do 14 rokov sa predstavila Paulína Paulovičová z Veľkého Orvišťa a získala zlatú medailu.

Lukostrelkyňa Paulína Paulovičová. (Autor: Pavol Paulovič)

Táto strelkyňa reprezentuje klub SPORTAcademy Hlohovec, ktorý napriek tomu, že existuje krátko, vychováva v mládežníckych kategóriách viaceré talenty. Pred najdôležitejšími pretekmi nebola Paulína Paulovičová favoritkou na najcennejší kov, ale v elimináciách ukázala najpevnejšie nervy a napokon jednoznačne zvíťazila.

Zaujímavosťou je, že Paulína sa venuje lukostreľbe len rok. Luk držala prvýkrát v ruke 15. marca 2021 a na posledných halových pretekoch v tomto ročníku Slovenského pohára, ktoré sa konajú tento víkend v Banskej Bystrici, bude útočiť na druhé miesto. Výsledok z majstrovstiev preto nie je náhoda. Paulína zatiaľ dominuje vďaka fyzickému potenciálu, a keď si lepšie potyká s technikou, má šancu dosiahnuť ďalšie skvelé výsledky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel