Jarná cyklistika utuží zdravie a zlepší náladu

  • Inzercia
  • 17. marca 2022, 16:16

Cyklistika prospieva nielen telesnej schránke človeka, ale aj mentálnemu zdraviu. Kombinácia pohybu, zelene, čerstvého vzduchu a slnka regeneruje celý organizmus. Pomáha lepšie zvládať záťaž a stres každodenného života.

(Autor: red)

Bicyklovanie upevňuje zdravie – zlepšuje telesnú zdatnosť a prináša psychickú pohodu. Šport pôsobí ako kompenzácia niektorých základných pohybov, ktoré u väčšiny populácie v bežnom živote absentujú. Pre ľudí, ktorí majú sedavé zamestnanie a zdržujú sa najmä v interiéroch, je bicyklovanie veľmi prospešné. A navyše, sadnúť si na horský bicykel pánsky alebo dámsky a stráviť na ňom zopár úžasných hodín v jarnej prírode, vyvetrá hlavu a prinesie skvelý pocit uvoľnenia.   

Obľúbené cyklotrasy

Slovensko je právom hrdé na svoje cyklotrasy, ktoré majú výborné informatívne značenie. Vďaka prehľadnému značeniu každý cyklista získa počas jazdy presné informácie o náročnosti a dĺžke jednotlivých trás. Skvelé cyklistické túry ponúka Horehronie, Liptov, Šariš, Spišská Magura, Pieniny, Turiec, Záhorie, Horná Nitra, Tatry a mnoho iných regiónov. Pokiaľ chcete podniknúť dlhší cyklistický výlet, zvážte kúpu kvalitného bicykla. KTM bicykle preukážu dobrú službu aj v horskom prostredí, kde je kopcovitý terén a vďaka tomu, že sú odpružené, cyklista má možnosť počas jazdy sledovať aj prírodné krásy. Pri potulkách v jarnej prírode však nepodceňte ochrannú výbavu – prilbu, okuliare, chrániče, rukavice a správne nadstavenie bicykla – sedla, pedálov či riadidiel, aby bola vaša jazda čo najbezpečnejšia.

Športové odevy a obuv

Ideálne oblečenie cyklistu uprednostňuje funkčné materiály. Na výrobu funkčných športových odevov sa často používa polyamid, polyester a elastan. Cyklistické dresy sa šijú zo špeciálne pružných látok, ktoré dokonale priliehajú na telo športovca. No nielen športové oblečenie, ale aj obuv športovca musí spĺňať určité základné kritériá. Športová obuv má mať správnu veľkosť, nesmie tlačiť a spôsobovať odreniny. Pokiaľ trpíte bolesťami nôh, pred bicyklovaním si môžete vložiť do tenisiek vložky, ktoré zabezpečia väčší pocit pohodlia. Vyberte si také, ktoré sa nohám dobre prispôsobia. Dôležité je, aby dokonale kopírovali tvar chodidiel, aby boli vzdušné a nešmykľavé. Takéto vložky majú priaznivý vplyv nielen na šľapu, ale aj na klenbu nôh. A pokiaľ sa chodievate bicyklovať aj so svojimi deťmi, skvelým tipom na detskú športovú obuv je Protetika barefoot, ktorá ponúka široký sortiment chlapčenskej a dievčenskej obuvi. Na dlhšie cyklistické výlety si však nezabudnite zobrať, okrem tekutín a jedla, ani balíček prvej pomoci a náhradné oblečenie.                

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida