V Piešťanoch cez víkend nafúkali dve vodičky

  • Kraj / Piešťany / Región
  • 16. marca 2022, 15:16

Policajti mali počas víkendu plné ruky práce s nezodpovednými vodičmi. Jedenásť z nich nafúkalo nad jedno promile, pričom šiesti navyše nezvládli riadenie. Dve vodičky policajti „chytili“ priamo v Piešťanoch.

Okres PIEŠŤANY
– Po piešťanských uliciach sa cez víkend premávali aj dve opité vodičky. 53 ročná žena navyše s autom Peugeot 206 narazila do stĺpu verejného osvetlenia. Pri dychovej skúške policajtom, v nedeľu ráno, nafúkala 1,69 promile. 

– Druhú, 48 ročnú ženu policajti skontrolovali v sobotu o 01:30 h. V dychu jej zistili 1,15 promile. 

– V obci Veľké Kostoľany na seba pozornosť policajnej hliadky upriamil vodič Škody Superb prekročením maximálnej rýchlosti o 50 km/h. Pri dychovej skúške mu namerali 1,13 promile. 

Okres GALANTA
– Najviac nafúkal 30 ročný kamionista v nedeľu podvečer. Policajti ho skontrolovali v obci Veľké Úľany. Dychovou skúškou mu namerali hodnotu 3,21 promile. Ako vodičovi z povolania, mu môže hroziť trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov.

– 32 ročný Lukáš zišiel v sobotu večer, v obci Šoporňa, mimo cestu a s autom Peugeot 307 narazil do prednej časti zaparkovaného Daewoo Nexia. Policajti mu dychovou skúškou zistili 2,6 promile alkoholu. 

– V nedeľu skoro ráno sa na policajnú stanicu prišiel priznať k opravnej nehode len 17 ročný mladík. S autom Renault Clio mal ísť po ceste I. triedy smerom od obce Dolná Streda do Galanty. Nezvládol riadenie a s autom zišiel mimo cestu, pričom si poškodil predné kolesá. Po nehode ho policajti podrobili dychovej skúške s výsledkom 1,73 promile. Polícia začala trestné stíhanie a vo veci bude vykonávať potrebné procesné úkony.

– Z piatka na sobotu policajtom pri kontrole nafúkal aj 52 ročný Ľuboš pri obci Sládkovičovo, a to 1,79 promile. 

Okres SKALICA
Druhú najvyššiu hodnotu policajtom nafúkal 49 ročný Záhorák v nedeľu popoludní. S 3,10 promile v dychu šoféroval Ford Focus po meste Holíč, pričom na rovnej ceste nezvládol riadenie a vyšiel na pravú krajnicu. Narazil do zadnej časti odstaveného auta Mazda, v ktorom sedel 53 ročný muž. Ani jeden z vodičov sa nezranil, no celková škoda sa vyšplhala na 3000 eur. 

Okres DUNAJSKÁ STREDA
– S 3,04 promile jazdil v piatok podvečer po obci Vojka nad Dunajom 61 ročný Bratislavčan pôvodom z Čiech. Policajti ho zastavovali pri hrádzi, na čo však nereagoval a jeho auto Audi zastavil až lesný porast. 

– Medzi obcami Čenkovce a Zlaté Klasy, len o pár minút neskôr, „úradoval“ 43 ročný Ukrajinčan z Pezinka. S autom Škoda Octavia prešiel do ľavého jazdného pruhu a svojim spätným zrkadlom zachytil spätné zrkadlo oproti idúceho auta Opel. Pri dychovej skúške mu policajti namerali 2,08 promile. 

Okres TRNAVA
V piatok, krátko pred polnocou, zastavili policajti PMJ 24 ročného Matúša, ktorý sadol za volant s 1,31 promile alkoholu v dychu. 


zdroj: KRPZ

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 16. mája 2024
Meniny má Žofia, zajtra Svetozár