Spaľovače tukov pre začiatočníkov

  • Inzercia / Šport
  • 14. marca 2022, 10:51

Spaľovače tukov, už ako samotná názov napovedá majú za úlohu predovšetkým zrýchliť náš metabolizmus. Touto cestou dokážeme dosiahnuť to, že sa zbavíme nežiaduceho tuku v našom tele. Má to obrovský význam pre kvalitu nášho zdravia, ale zbavenie sa kíl navyše pomôže aj nášmu sebavedomiu. Spaľovače pritom rozlišujeme rôznych druhov, pričom ide o jednozložkové alebo viaczložkové zmesi účinných látok. Ako spaľovače tukov fungujú a aké sú výhody ich používania?

Ilustr. foto © allnutrition.sk

Ako fungujú spaľovače tukov?

Spaľovače tuku môžu fungovať na rôznom princípe podľa účinných látok, ktoré obsahujú. Prvým spôsobom je fungovanie na báze termogenézy, počas ktorého organizmus spaľuje kalórie na výrobu tepla. Takáto tvorba tepla sa dá jednoducho podporiť napríklad pohybom alebo stravou, ale rovnako aj zvýšením teploty okolitého prostredia. Takéto spaľovače teda obsahujú látky, ktoré podporujú tvorbu tepla priamo v organizme.

Ďalším princípom fungovania spaľovačov je lipolýza. V tomto prípade tento proces napomáha rozkladu lipidov. Rozložené mastné kyseliny môžu byť zdrojom energie. Rovnako však často spaľovače tukov disponujú aj vlastnosťami, že znižujú chuť do jedla, prípadne obmedzujú ukladanie tuku z potravy alebo vás zbavia nadmernej vody, ktorú vaše telo zadržiava. Medzi účinné zložky spaľovačov tukov patria napríklad kofeín, výťažky zo zeleného čaju, L-karnitín alebo napríklad CLA.

Aké výhody má užívanie spaľovačov tukov?

Používanie spaľovača tukov má význam najmä pokiaľ chcete dosiahnuť úbytok hmotnosti. V tomto smere vám pomôžu váš organizmus stimulovať k tomu, aby k úbytku hmotnosti došlo omnoho rýchlejšie. Aj napriek používaniu týchto produktov je však potrebné sa zdravo stravovať a tiež mať dostatok pohybu. Široký výber spaľovačov tukov s obsahom rôznych zložiek nájdete napríklad na  https://allnutrition.sk.

Pri využívaní takýchto spaľovačov je tiež potrebné, aby ste dodržiavali odporúčanú dennú dávku, pretože niektoré zložky môžu byť z dlhodobého hľadiska nezdravé. Spaľovače tukov patria medzi doplnky stravy vhodné pre všetkých, ktorí chcú podporiť vylučovanie tukov a tým docieliť aj rýchlejší úbytok hmotnosti. Veľmi populárne sú v súčasnosti aj komplexné spaľovače, ktoré obsahujú niekoľko zložiek naraz a preto sa javia ako vhodná voľba pri redukcii tukových zásob. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida