Priame prenosy z newyorskej opery len v Dome umenia

V marci sú v programe Domu umenia Piešťany naplánované dva priame prenosy z Metropolitnej opery v New Yorku. V aktuálnej umeleckej sezóne je pritom Dom umenia jediný usporiadateľ, ktorý tieto priame prenosy na Slovensku realizuje.

Túto sezónu sa z newyorskej Metropolitnej opery premieta len v Piešťanoch. (Autor: cikanekmanagement.eu)

Najbližšie predstavenie sa uskutoční v sobotu 12. marca o 18.55 h, keď uvedú operu Richarda Straussa s názvom Ariadne auf Naxos. Vynikajúca sopranistka Lese Davidsen bude debutovať v jednej zo svojich najznámejších úloh ako bájna grécka hrdinka Straussovho okúzľujúceho majstrovského diela. Hviezdne obsadenie doplní mezzosopranistka Isabel Leonard, sopranistka Brenda Rae a tenorista Brandon Jovanovich.

Predstavenie trvá 2 hodiny 50 minút, naplánovaná je jedna prestávka. Operu spievajú v nemeckom jazyku s anglickými a slovenskými titulkami.

Ďalší priamy prenos je naplánovaný na sobotu 26. marca so začiatkom o 17.00 h. Verdiho dielo Don Carlos v pôvodnej francúzskej verzii v piatich dejstvách diváci uvidia v novej a monumentálnej výprave Sira Davida McVicara, ktorý sa radí medzi najplodnejších a najúspešnejších tvorcov súčasnej MET opery. Hudobný riaditeľ MET Yannick Nézet-Séguin diriguje hviezdne obsadenie Sonja Jončeva, Elina Garanča, Matthew Polenzani a ďalší.

Opera trvá 4 hodiny 55 minút, má dve prestávky, je vo francúzskom jazyku s anglickými a slovenskými titulkami.

Vstupenky si môžete rezervovať prostredníctvom webu navstevnik.sk alebo zakúpiť v pokladni Domu umenia či na ticketportal.sk.

Sú v hodnote 12 eur, zľavnené za 6 eur. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila