Ukrajinci môžu prímestskými autobusmi v Trnavskej župe cestovať bezplatne

  • Cestovanie
  • 26. februára 2022, 16:25

Občania Ukrajiny môžu v Trnavskom samosprávnom kraji cestovať prímestskou autobusovou dopravou bezplatne. Platí to na linkách všetkých troch zmluvných dopravcov župy, teda spoločností Arriva Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica. Podľa župana Jozefa Viskupiča ide o rozhodnutie, ktoré vzniklo v koordinácii s rezortom dopravy.

(Autor: TTSK)

Cestujúci sa pri nástupe do autobusu môžu preukázať platným občianskym preukazom alebo cestovným pasom. Rovnaké podmienky prepravy platia na základe pokynu ministra dopravy Andreja Doležala aj vo vlakoch Železničnej spoločnosti Slovensko.

„Zároveň sa pripravujeme na poskytnutie ubytovania ľuďom, ktorí utekajú pred bezprecedentnou agresiou vedenia Kremľa. Očakávame totiž, že za Ukrajincami pracujúcimi v našom regióne začnú prichádzať ich rodinní príslušníci,“ uviedol Viskupič. Pre týchto ľudí župa pripravuje bezpečné možnosti ubytovania, očakáva predovšetkým sceľovanie rodín. Svoje kroky koordinuje s ostatnými orgánmi krízového riadenia štátu, najmä Sekciou krízového riadenia Ministerstva vnútra SR.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava