Šiesta liga: Pečeňady hlásia zmeny, Madunice bude naďalej trénovať Chudý

Zimná príprava futbalistov je v plnom prúde, niekde ju však výrazne komplikuje covid. Transferový kolotoč sa roztáča a prestupové okno je otvorené do 31. marca, povolené sú však iba hosťovania. V mužstvách najvyššej oblastnej súťaže sa rodia zaujímavé pohyby, k zmenám prišlo aj na trénerskej lavičke. Načrtávame prvé z nich a ponúkame vám prehľad informácií z kuchyne niektorých šiestoligových klubov.

V Pečeňadoch majú nového trénera aj časť kádra pre jarnú časť šiestej ligy. (Autor: ObFZ Trnava)

Pečeňady: Obmeny aj nový tréner

Najvýraznejšími zmenami prechádzajú Pečeňady, ktoré dohrávali jesennú časť bez trénera. Mužstvo si cez zimu prevzal Radovan Kollár, ktorý dva a pol roka viedol tím Bohdanoviec. „Iniciátorom tejto myšlienky bol Samuel Izakovič, ktorý za Pečeňady hráva. Prehovoril ma, aby som mužstvu išiel pomôcť v neľahkej situácii,“ ozrejmil Kollár.

Nový tréner však nie je jedinou zmenou v kádri šiestoligistu. Z mužstva odišli Márk Mészáros, brankár Jakub Svitek do Siladíc a Patrik Antal do Rakúska. Tieto straty sa snažili nahradiť a doplniť aj káder o skúsené mená. Doviesť sa im podarilo Jána Polónyho z Bohdanoviec, ktorý predtým pôsobil v Kováčovej, Daniela Benkovského zo Zelenča, Kristiána Marona z Hornej Krupej.

Pečeňady mal pôvodne posilniť i jeho brat Adrián Maron. „Bol na skúške v Galante a teraz je v Hlohovci, takže jeho príchod je stále otvorený,“ objasnil Kollár. Do Pečeniad prichádza aj Tomáš Mrva z Jaslovských Bohuníc a s mužstvom začal po prestávke trénovať Peter Zvolenský, ktorý naposledy pôsobil v Malženiciach. V Pečeňadoch sa už ďalšie zmeny neočakávajú.

„Chceme počkať, ako sa vyjadrí Adrián Maron, a podľa toho káder uzavrieme alebo sa ešte po niekom poobzeráme. Podarilo sa nám udržať Petra Blanárika, ktorý mal viacero ponúk z vyšších líg, ako aj Erika Horvátha, ktorý mal zas ponuku z Rakúska. Ak náhodou nastanú ešte nejaké odchody hráčov, budeme sa ich snažiť nahradiť, inak by som bol rád, ak by sa káder stabilizoval a pokračovalo sa v začatej práci, ktorej je v mužstve ešte veľa,“ pokračoval tréner, pre ktorého šiesta liga nepredstavuje neznámu. „V šiestej lige som síce nepôsobil, ale viac-menej poznám hráčov, viem, čo od nich očakávať, a niektoré tímy som na jeseň videl hrať, takže z tohto pohľadu v tom nevidím žiadny problém.“

Pečeňadom patrí po jeseni nie príliš uspokojivé 11. miesto, cieľom do jari je skočiť do siedmeho miesta. „Mužstvo chceme udržať v súťaži aj vzhľadom na avizovanú reorganizáciu. Do každého zápasu pôjdeme s tým, že chceme vyhrať. Príliš veľké ciele si nedávame a tomu sme prispôsobili i prípravu. Nevyhľadávali sme náročných súperov, ja mužstvo ešte nepoznám, pracujeme na novom hernom systéme, potrebujeme si to vyladiť a nájsť aj alternatívne posty pre niektorých hráčov,“ objasnil Kollár.

Prípravu odštartovali 5. januára a prebieha v domácich podmienkach. Mužstvo má naplánované zápasy s Modrankou, Dechticami, Dolnými Orešanmi a Košútmi.

Krakovany bez zmien v kádri

Krakovany odštartovali zimnú prípravu v polovici januára a využívajú domáce podmienky, kde majú k dispozícii aj umelú trávu. Prípravné stretnutia majú naplánované s Veľkými Kostoľanmi, Borovcami, Šalgovcami a Brestovcom.

Mužstvo sa na jarnú časť pripravuje bez zmien v kádri a nemajú v pláne doň ani zasahovať. „Určité doplnenia nastali ešte počas jesene, keď k nám prišli brankár Tomáš Holán a jeho brat Adam z Veľkého Orvišťa. Káder je stabilný, nevidím dôvody na jeho obmeny,“ objasnil tréner Tomáš Andrísek, ktorý má k dispozícii všetkých hráčov a mužstvu sa zatiaľ úspešne vyhýba aj covid.

S deviatym miestom po jeseni však v klube nie sú spokojní. „Podľa sily kádra sme čakali viac, no výsledky sa nám nevydarili. So záverom jesennej časti sme spokojní a práve na tieto výsledky by sme chceli nadviazať v druhej polovici sezóny. Ešte v letnej prestávke sme zapracovali do kádra aj zopár hráčov z Centra futbalovej mládeže Jozefa Adamca. Je medzi nimi i Aleš Orviský, ktorý za mužov pravidelne hráva. V kádri je určite väčší potenciál, ako je naše tabuľkové postavenie, preto je cieľom posunúť sa na vyššie priečky,“ uzavrel Andrísek.

Madunice povedie naďalej Chudý

Po jesennej časti sa tréner nováčika z Maduníc Ľubomír Chudý vyjadril, že jeho pokračovanie pri mužstve je otázne. Nateraz je jasné, že v klube to potiahne až do konca aktuálnej sezóny. „Navrhol som vedeniu túto myšlienku aj nejaké alternatívy, ku ktorým však nedošlo. Napokon som zvážil, že zostanem do konca sezóny, a potom túto otázku otvorím znova. Chcel by som však z Maduníc odísť tak, aby sa v klube zachovala úroveň, ako je teraz, a mužstvo na sebe pracovalo ďalej, pretože je mladé a má potenciál. Bol by som nerád, ak by odchádzali hráči alebo by nemali trénera,“ uviedol Chudý.

Nováčik, ktorému po jeseni patrí štvrté miesto, sa pripravuje v domácich podmienkach. V klube boli aj rozhovory o možnom sústredení, no napokon z neho pre aktuálnu pandemickú situáciu upustili. Ani Madunice sa nevyhli stretu s covidom, museli preň vypustiť jeden týždeň prípravy.

V príprave sa stretli s Modrankou, na programe sú aj Janíkovce, Malá Mača a Moravany nad Váhom. Káder opustili Juraj Bachňák a Michal Kabát, ktorí ukončili aktívnu futbalovú činnosť. Smerom dnu prišiel z Hlohovca Andrej Masnica a k tímu sa opäť pripojil aj Pavol Lulovič z Malženíc. Okrem toho zvažujú posilnenie brankárskeho postu. Cieľ majú Madunice jasný, chcú skončiť čo najvyššie.

zdroj: ObFZ Trnava

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel