V Trnave bude pumptracková dráha, hľadajú zhotoviteľa

  • Piešťanský týždeň / Kraj / Spravodajstvo
  • 22. februára 2022, 07:55

Mestské zastupiteľstvo v Trnave pri aktualizácii tohtoročného rozpočtu mesta vyčlenilo na jej výstavbu 820-tisíc eur.


ilustr. foto (Autor: pixabay)

Mesto Trnava hľadá zhotoviteľa bicyklovej dráhy pumptrack a skateboardového „bazéna“. Nový športový areál má nahradiť zanedbanú bikrosovú dráhu na okraji sídliska Prednádražie. Predpokladaná hodnota zákazky bola vyčíslená na 820-tisíc eur, trnavskí poslanci túto položku zaradili do rozpočtu mesta minulý týždeň pri jeho aktualizácii.

Trnavský pumptrack má byť podľa projektovej dokumentácie jedným z najväčších na Slovensku. Jeho hlavná dráha bude merať takmer 250 metrov, flowtrack 200 metrov a detský okruh 87 metrov. Povrch bicyklovej dráhy bude zhotovený z jemného asfaltobetónu. Na celý pumptrackový areál je vyčlenená plocha s rozlohou viac ako 6 300 metrov štvorcových. Celková spevnená plocha bicyklových dráh, vrátane štartovacieho pahorku, je viac 2 680 metrov štvorcových.

Pumptracková dráha sa skladá z terénnych vĺn a klopených zákrut. Terénne vlny môžu byť rôzneho tvaru, výšky a vzdialenosti medzi jednotlivými vlnami. Správne rozmiestnenie a tvar vĺn sú kľúčovými faktormi pre výsledný charakter dráhy. Okrem pumptrackovej trate je tu navrhnutá aj U-rampa a bazén Pump bowl s prevýšením 2 a 1,5 m.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 15. mája 2024
Meniny má Žofia, zajtra Svetozár