Nové zariadenie pre seniorov na Sĺňave

  • Inzercia
  • 19. februára 2022, 12:33

V okrese Piešťany sa 1. marca 2022 otvára nové Zariadenie pre seniorov v obci Banka na Odborárskej ulici č. 5 v lokalite Sĺňava vzdialenej len dva kilometre od Piešťan. Zriaďovateľom je občianske združenie SENIOR CLUB STRIEBORNICA, ktoré má za sebou úspešných 11 rokov skúseností v sociálnych službách v krásnom zariadení na brehu vodnej nádrže Striebornica v obci Moravany nad Váhom.

SENIOR CLUB SĹŇAVA, moderné zariadenie v obci Banka s kapacitou 40 klientov, otvoria 1. marca. (Autor: inz.)

Nové moderné zariadenie v obci Banka s kapacitou 40 klientov bude niesť názov SENIOR CLUB SĹŇAVA, ktoré vzniklo prebudovaním objektov Piešťancom známym ako sauna a penzión Heinola. Tento priam až kultový objekt prestal vlani písať svoju históriu 1973-2021, aby sa odmenil práve tým, ktorí ho takmer pred 50 rokmi stavali, a to našim drahým seniorom.

Zariadenie vďaka svojmu jedinečnému umiestneniu pri vodnej nádrži Sĺňava a zároveň priamo na brehu malého ramena Váhu, tzv. Rimplerovej važiny, ponúka svojim klientom voľnosť a bezprostredné spojenie s prírodou, na rozdiel od mnohých mestských zariadení, ktoré často nemajú ani záhradu.

Obe moderné zariadenia sú súčasťou rozvíjajúcej sa siete neštátnych zariadení pre seniorov pod názvom SCS, ktorá prináša od roku 2011 na Slovensku vyšší štandard sociálnych služieb za štandardnú slovenskú cenu.

Ľuďom v dôchodkovom veku zariadenia ponúkajú kvalitnú nielen sociálnu, ale aj zdravotnú starostlivosť prostredníctvom profesionálneho personálu, ktorý berie ohľad na ich osobné potreby a požiadavky. Vďaka tomu, že zariadenia majú vyšší počet odborných zamestnancov na klienta, ktorých vzdelanie a odbornosť prekračuje zákonom stanovené vzdelanie v sociálnych službách, bude aj nové zariadenie SCS SĹŇAVA na Banke schopné ponúknuť nielen bezkonkurenčné služby, ale aj pocit domova.

ZPS – zariadenie pre seniorov, pre niekoho známejšie ako DSS – domov sociálnych služieb SENIOR CLUB STRIEBORNICA sa stalo počas rokov svojej existencie a vďaka stovkám životných osudov spokojných seniorov a ich tisícov rodinných príslušníkov overeným poskytovateľom sociálnych služieb, ktorý sa rozhodol vybudovať na základe dopytu a nedostatku lôžkových kapacít zariadení pre seniorov v okolí Piešťan nové zariadenie na Sĺňave.

Dlhoročnou myšlienkou zariadení SCS je zabezpečovať dôstojnú a kvalitnú starobu pre svojich klientov vďaka komplexnej starostlivosti. Zriaďovateľ nového zariadenia pre seniorov SCS SĹŇAVA je členom Asociácie poskytovateľov sociálnych služieb v SR a taktiež vďaka svojmu riaditeľovi zariadenia Mgr. Adamovi Šebeňovi spolupracuje aj s Fakultou zdravotných vied v Piešťanoch na výučbe nových fyzioterapeutov, čo len podčiarkuje a zvyšuje kvalitu poskytovaných služieb v zariadení.

Bližšie informácie o všetkých službách a aktivitách, ktoré zariadenia pravidelne zabezpečujú pre svojich klientov, je možné si pozrieť na stránke www.seniorstriebornica.sk alebo na Facebooku: Senior Club Striebornica.

Individuálny termín je možné si dohodnúť na tel. čísle 033/381 19 14 alebo na info@seniorstriebornica.sk.

(inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea