Víchor zhadzoval stromy – aj v Podolí na kopaniciach

  • Piešťanský týždeň / počasie / Spravodajstvo
  • 18. februára 2022, 09:30

Včera popoludní okolo štvrtej hodiny sa našim regiónom prehnala veterná smršť, tá nielen ohýbala mladé vzrastlé stromy, ale preverila aj zdravotný stav starých. Dva padli na cestu v Podolí na kopaniciach.


hasiči z DHZO Pobedim zasahovali včera v Podolí na kopaniciach. Padli tam stromy na cestu. (Autor: DHZO Pobedim)

Počas víchrice vyrážali na výjazd z Pobedima na podolské kopanice príslušníci DHZO Pobedim. Vzrastlý starý strom, ktorý zasahoval do komunikácie popílili a odpratali. O pár minút nato občania upozornili aj na ďalší padnutý strom, ktorý víchor zhodil o niečo vyššie, aj ten pobedimskí hasiči popílili a odpratali.

Poveternostná situácia a zásahy HaZZ v Trnavskom kraji – 17.2.2022

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru v Trnavskom a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí v Trnavskom kraji zasahovali v priebehu dňa 17. 2. 2022 od 6:00 h. – 18. 2. 2022 do 6:00 h. v súvislosti s poveternostnou situáciou celkom 22-krát.

Príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave zasahovali 3-krát, príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch zasahovali 3-krát, príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Galante zasahovali 2-krát, príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Senici  zasahovali 2-krát.

Dobrovoľní hasiči z Borského Svätého Jura, Gbelov, Križovian nad Dudváhom, Pataša, Skalice, Šamorína, Šaštín-Stráží a Vozokian zasahovali po 1-krát a z obce Moravský Svätý Ján a Vrbové po 2-krát.

Išlo o odstraňovanie popadaných stromov z cestných komunikácií, elektrického vedenia, odtrhnutej strechy a nalomených stromov, ktoré ohrozovali premávku a budovy. Hasiči zasahovali aj pri spadnutom triážnom stane pred nemocnicou. Celkovo zasahovalo 35 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a 46 členov dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí. Na likvidáciu následkov silného vetra  bolo nasadených 24 kusov hasičskej techniky.

(red.)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava