Šťastie v nešťastí

Určite to poznáte. Stane sa vám niečo, čo v prvom momente vyzerá absolútne tragicky, no napokon zistíte, že ste ešte dobre obišli. Výsledkom je akýsi úsmev cez slzy, lebo na jednej strane visí otázka, prečo sa to muselo stať, a na druhej upokojenie, že to vlastne nedopadlo najhoršie.

(Autor: am)

Mne sa to stalo minulý týždeň, keď som sa stala účastníčkou jedného „ťukanca“, a namiesto niekoľkohodinovej jazdy daným autom som riešila papierovačky. Tu prichádza spomínané „našťastie“ – nikomu sa nič nestalo, moje auto zostalo pojazdné a poškodené len minimálne, takže s pomocou niekoľkých párov šikovných rúk som na cestu vyrazila, aj keď s výrazným zdržaním. Mimochodom, žiada sa mi vyzdvihnúť aj ľudský a profesionálny prístup dvojice piešťanských policajtov, ktorí boli v danej chvíli maximálne nápomocní.

Prvotne som bola zmätená, ako z tejto situácie čo najrýchlejšie von. Jediné, čo ma totiž hnevalo, bolo načasovanie. Prečo sa takéto nepríjemnosti musia udiať vtedy, keď to človek najmenej potrebuje? A potom, keď sa mi to uležalo v hlave, som si uvedomila, že je vlastne absolútne zbytočné sa nad tým pozastavovať. Je lepšie sa tešiť z toho, ako to dopadlo. A že sa dalo dokopy viacero ľudí, ktorí svojou trochou prispeli k promptnému vyriešeniu situácie. Toto už nie je taká samozrejmosť, keďže vieme, že ľudia sú všelijakí.

V každom prípade by som chcela dodať, dávajte si na seba pozor. S trochou irónie a vtipu – dávajte si zvlášť veľký pozor, keď prší, aby ste potom nemuseli veci riešiť v daždi a moknúť. 🙂

Dávajte si pozor na seba i svojich blízkych. V piešťanskom týždni sa dočítate viac o tom, ako ľudia vedia byť zákerní a okrádať seniorov. Ak patríte do tejto skupiny, prečítajte si, ako taký podvod prebieha. Nenechajte sa nachytať ľuďmi bez chrbtovej kosti, bez mihnutia oka schopných vás obrať o celoživotné úspory, na ktoré ste tvrdo dreli.

Dočítate aj o tom, že policajti Trnavského kraja chytili len za január viac ako 50 vodičov, ktorí si sadli za volant pod vplyvom alkoholu. A vieme, že takéto situácie sa nekončia „ťukancom“, ale často fatálne, a to práve pre nevinného účastníka premávky.

Ale Piešťanský týždeň nie je len krimi. Je to aj tip na výlet na poniklecovú lúčku na Soroši. Je to i úspech piešťanských gymnazistov, výstava detských i dospelých výtvarníkov, je to článok o novej knihe architekta Ľubomíra Mrňu či o zaujímavých projektoch, ktoré kraj podporí v okrese Piešťany. A napokon je to aj nádherné bábätko, ktorého rodičom srdečne blahoželám!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia