Plynová nádrž na LPG na pozemku

  • Inzercia
  • 16. februára 2022, 10:00

Nie každý má možnosť mať dom, chatu či iné rekreačné zariadenie napojené na médiá. Aby ste mohli v nehnuteľnosti bývať aj počas chladných jesenných a zimných dní, mali by ste myslieť na jej vykurovanie. Nádrže na LPG je možné inštalovať všade tam, kde domácnosť alebo firma potrebuje rýchlu a lacnú energiu.

V prípade potreby môže byť nádrž s propánom ukrytá pod zemou. Tento ekonomický zdroj energie je veľmi atraktívny pre zákazníkov, ktorým záleží na životnom prostredí. Skvapalnený propán má vysokú výhrevnosť a neprodukuje takmer žiadny smog. Jeho výhodou je, že v malom objeme ukladá veľké množstvo energie, ktorú v prípade bežnej domácnosti stačí doplniť raz ročne.

Prítomnosť plynových fliaš s propán-butánom v prímestských bytoch už nie je prekvapujúca. Tento spôsob vykurovania využijete napríklad v kuchyni a na ohrev vody. V poslednej dobe sa nákup plynovej nádrži na LPG a inštalácia vykurovacieho systému stali dosť atraktívne. Stále viac ľudí, ktorí nemôžu využívať ústredné plynové kúrenie, si inštaluje plynovú nádrž na LPG.

Skvapalnený plyn v nádrži

Skvapalnený plyn je zemný plyn, ktorý zmenil svoj agregovaný stav na kvapalinu, čo výrazne znižuje jeho objem. Tento prechod vyžaduje nízky tlak a normálnu teplotu. V dôsledku toho sa v skladovacích nádržiach ukladá oveľa viac paliva.

Vykurovanie zo plynovej nádrži na LPG má mnoho výhod. Montáž takejto nádrže je pomerne jednoduchá a rýchla. LPG nevyžaduje samostatné skladovanie paliva, vykurovací systém LPG je bezúdržbový a jeho inštalácia je úplne bezpečná. LPG je navyše univerzálny a dokáže napájať všetky plynové spotrebiče v dome, ako napríklad kotol ústredného kúrenia. Nádrž na LPG môže byť inštalovaná nad zemou alebo úplne zakopaná. Výber riešenia závisí okrem iného od povrchu zeme a úroveň hladiny podzemnej vody. Plynová nádrž na LPG je dostupná v dvoch variantoch v závislosti od miesta inštalácie. Nádrž na LPG je možné umiestniť na pozemok a v prípade nedostatku miesta zakopať pod zem. Minimálne vzdialenosti medzi nádržou a ostatnými objektmi z bezpečnostných dôvodov sú trikrát menšie ako v prípade nadzemnej nádrže.

Plynovú nádrž na LPG si môžete kúpiť sami alebo si ju prenajať od dodávateľa plynu. Prenájom nádrže je dobrou voľbou, ak očakávate pripojenie k plynovej sieti o niekoľko rokov.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila