Charita sa vracia do Magna Gallery

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 16. februára 2022, 09:30

Deťom a dospelým s vrodenými aj získanými poruchami pohybového a oporného ústrojenstva alebo poškodením nervového aparátu či viacnásobným postihnutím, pacientom s detskou mozgovou obrnou, so svalovými dystrofiami, autizmom, sklerózou multiplex či po amputáciách končatín – tým pomôžete kúpou výtvarného diela na výstave BazART v Magna Gallery v Piešťanoch.

V galérii sa nachádza reprezentatívny výber slovenského súčasného umenia. (Autor: APPA)

V galérii v centre mesta nájdete okrem autorských darčekov aj umelecké diela z poaukčnej ponuky Charitatívneho aukčného salóna, ktorý už 11 rokov organizuje Asociácia pomoci postihnutým – APPA. Pomôžete tak zlepšiť kvalitu života ľuďom s telesným znevýhodneným.

„Dostali sme ponuku vrátiť sa k spolupráci s Asociáciou pomoci postihnutým – APPA a radi sme ju využili. Máme tu krásne diela a myšlienka pomoci je skvelá. Spojenie umenia a charity sa nám vždy veľmi páčilo,“ približuje obnovenie spolupráce s APPA Dagmar Ondková, riaditeľka Magna Gallery.

Pod strechou galérie sa nachádza reprezentatívny výber slovenského súčasného umenia. „Vrátili sme sa do priestorov, ktoré poznáme. Niekoľko rokov sme tu robili predaukčné výstavy Charitatívneho aukčného salóna. Spolupráca bola veľmi príjemná a mali sme to tu veľmi radi. Nechce sa mi ani veriť, že charitatívna dražba, do ktorej venujú diela poprední slovenskí umelci, má už 11 rokov. Za toto obdobie sa v zbierke APPA našlo zopár diel, ktoré môžeme v rámci BazARTu vystaviť a ponúknuť ich opäť na predaj,“ povedala Miriam Juhanesovičová, predsedníčka APPA. Výťažok z predaja diel poputuje na všestrannú pomoc tým, ktorí ju najviac potrebujú.

Umelecký BazART otvára svoje brány deväť rokov tradične v predvianočnom období a tento rok potrvá až do konca februára. Potešte svojich blízkych originálnym darčekom. Predajnú výstavu môžete navštíviť v utorok až piatok od 13.00 do 18.00 a v sobotu od 9.30 do 12.30 h. 

zdroj: APPA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava