Mesto ruší vianočnú výzdobu

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 1. februára 2022, 00:02

Vianočný stromček na pešej zóne už odstránili. V centre nenájdete ani koleso s nápisom Piešťany, ani dekoráciu vo fontáne Príbeh prameňov.

Likvidácia stromčeka odkazuje na definitívny koniec Vianoc. (Autor: Petr Hrozny/PiešťanyPhoto)

Vianočné dekorácie už nesvietia, niektoré sú dokonca odinštalované, iné to čaká v najbližších dňoch. Vianoce sa definitívne skončili a s nimi zasa na čas odchádzajú všetky pútavé a čarovné ozdoby, ktoré tvoria ich atmosféru.

Služby mesta Piešťany nielenže odvážajú od stojísk kontajnerov zoschnuté vianočné stromčeky obyvateľov, „odstrojili“ už aj ten najdominantnejší – vianočný stromček na Winterovej ulici. Kochať sme sa ním mohli od 15. novembra 2021, keď strom vypílili z Hlbokej ulice a previezli do centra. Približne 35-ročný a 12,5 metra vysoký smrek pichľavý tak dožil ako dominanta pešej zóny, symbol Vianoc a stal sa ústredným motívom stoviek fotografií, ktoré si Piešťanci i turisti pri ňom vyhotovili. Veď už osádzanie stromčeka sa prišlo pozrieť mnoho ľudí, ktorí netrpezlivo čakali, kým pracovníci spília kmeň na požadovanú šírku a zastrčia ho do 1,8 metra hlbokej šachty.

Slávnostne strom rozsvietil primátor 26. novembra, avšak bez kultúrneho sprievodu, keďže v tom čase bol vyhlásený v krajine lockdown. Strom sa tak v centre mesta týčil dva a pol mesiaca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda