Čo nesmie chýbať v každej domácej pracovni?

  • Inzercia
  • 31. januára 2022, 09:00

S príchodom pandémie zavítal do našich končín aj dovtedy u nás nie známy pojem, home office, čiže práca z domu. Množstvo ľudí si tak narýchlo doma zriaďovalo pracovne, či aspoň „pracovné kútiky“ ak nemali miestnosť „nazvyš“, z ktorej by mohla byť práve pracovňa.

(Autor: HAKINMHAN / Shutterstock.com)

Základom je priestranný a pevný stôl

Ak dáme „nútený“ home office bokom aj mimo toho je dobré mať doma nejaký pracovný stôl (ak nie celú miestnosť). Nemusíte mať doma ani stolový počítač aj pre laptop je dobré mať miesto, nech sa „neváľa“ kade-tade. Priestranný kancelársky stôl s kvalitnými stolovými podnožami tak využijete pri akejkoľvek činnosti, ktorú robíte na počítači/laptope.

Aj keby má ísť „len“ o plánovanie najbližšej dovolenky. A ak sa naviac venujete aj nejakej činnosti, ktorá sa vykonáva práve na počítači, či už to je vaša záľuba, spôsob privyrobenia si, alebo ste samostatne zárobkovo činný a doma vybavujete pracovnú agendu, o to viac potrebujete „miestečko“ na takúto činnosť.

Stolička, či počítač sú samozrejmosťou, ale čo viac?

Čo by teda nemalo chýbať v každej domácej pracovni, či aspoň pracovnom kútiku? Priestranný stôl s pevnými podnožami sme už spomínali. K nemu zákonite patrí kancelárska stolička. Pri jej výbere sa zamyslite nad tým, koľko času na nej budete tráviť. Samozrejme, vždy je dobré mať ergonomickú stoličku, ale ak na nej nebudete tráviť príliš veľa času, nemusí byť z tých najdrahších.

Ďalej je samozrejmosťou spomínaný počítač, či laptop. Nejaká ďalšia elektronika záleží od toho, čo potrebujete. Ak napríklad máte vlastné podnikanie a pravidelne potrebujete tlačiť nejaké dokumenty, napríklad faktúry, aby ste ich mali aj na papieri a nie len v elektronickej podobe, určite by ste si mali zadovážiť tlačiareň.

Ak budete tlačiť čisto len dokumenty a nie fotky, určite si vyberte laserovú tlačiareň. S dobrými tonermi HP toho vytlačíte oveľa viac ako s atramentovou tlačiarňou a atramentovými náplňami. Aj ak by išlo o rovnakú značku. A čím viac toho budete tlačiť, tým rýchlejšie sa vám investícia do o niečo drahšej laserovej tlačiarne vráti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína