Útulkáčov čakajú v tomto roku ďalšie opravy

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 30. januára 2022, 00:01

Ošetrovatelia z piešťanského útulku sa každodenne starajú o opustené, vyhodené či týrané zvieratá. Okrem starostlivosti však svojpomocne opravujú, dorábajú a udržiavajú areál na Priemyselnej ulici. Na niektoré potrebné práce im však financie nezostanú.

Minulý rok pracovali v útulku na stavbe plota. (Autor: utulok-piestany.sk)

„Každý z nás má svoje priania a všetci robíme maximum, aby sme si ich postupne plnili. Rovnako je to aj u nás v Útulku Piešťany s jediným rozdielom – my snívame pre psíkov a mačičky, ktoré sa u nás ocitnú z rôznych dôvodov, no v podstate nechcené a vyhodené, čakajúce na splnenie ich jediného želania – novej rodiny už navždy…,“ píšu ošetrovatelia prostredníctvom Facebooku a dodávajú, že zvieratám dávajú všetko, čo je v ich silách.

Konštatujú, že každý je pre nich príležitosťou niečo zmeniť a zlepšiť, no zároveň často bojujú o prežitie. Pomáhajú im dobrovoľníci, podporovatelia a množstvo darov od dobrých ľudí, ktorým osudy zvierat nie sú ukradnuté.

Na tento rok spísali viacero finančných výdavkov, ktoré by mali uhradiť, no bežný rozpočet im na to stačiť nebude. Najväčšiu položku, ktorú by mali zaobstarať, tvorí auto. Ďalšími položkami sú v hodnote 2000 eur predný výbeh, v rámci neho plot, prestrešenie a zatrávnenie, ale aj kontajner za 3500 eur. Potrebovali by zrekonštruovať aj sociálnu miestnosť – zabezpečiť nové skrinky, toaletu, umývadlo a podlahy. Na to im chýba 2000 eur.

Pomôcť sa dá aj príspevkom na kastráciu, čipy, nové podlahy a nátery v kotercoch. Jeden koterec vyjde na 200 eur, pričom obnovu potrebuje až 35. Priebežne tiež treba meniť búdy, jedna stojí 150 eur. V útulku by okrem iného chceli vysadiť kríky či natrieť a opraviť mreže.

„Nesmierne si ceníme každú pomocnú ruku a každý cent! Malé ciele sa nám pomaly, postupne darí realizovať, existujú však aj väčšie, ktoré sme schopní zabezpečiť len vďaka podpore väčšej skupiny ľudí,“ uvádzajú ošetrovatelia s tým, že práve  preto zverejnili zoznam potrieb a prác, ktoré radi vykonali.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda