Na výstavbu cyklochodníka popri Dubovej radnica vyčlenila vyše 300-tisíc eur

Ďalšia z etáp cyklochodníka, ktorý v konečnej verzii prepojí najjužnejšiu časť Piešťan – Lodenicu s najsevernejšou -letiskom, sa môže stať už čoskoro realitou. Radnica pre tento rok na úsek cyklocesty od Ulice A. Hlinku po Vodárenskú ulicu vyčlenila v mestskom rozpočte 311 172 eur. Autormi projektu sú krajinná architektka Eva Wernerová a dopravný projektant Stanislav Chmelo.

(Autor: MsÚ Piešťany)

Cyklochodník je súčasťou projektu s názvom Revitalizácia toku Dubová. Spojený je s revitalizáciou toku, výsadbou zelene a osadením mobiliáru, lavičiek, smetných košov a stojanov na bicykle. Úsek bude vedený od Obchodného domu Prior po sídlisko na Vodárenskej ulici s križovaním Žilinskej cesty. Radnica však potrebuje ešte dotiahnuť vydanie stavebného povolenia a doriešiť majetkové vysporiadanie malej časti pozemkov pri Bille vo vlastníctve tejto spoločnosti.

Trasa budúcej cyklistickej cesty bude kopírovať tok Dubovej zatrubnený pod zemou, povedie poza existujúce ihrisko, popred mostík za Billou sa prevedie spolu s peším chodníkom cez zelenú plochu k Žilinskej ceste. Tam cyklisti a peší prejdú v mieste priechodu na druhú stranu štátnej cesty Žilinská – Bratislavská a budú mať možnosť smerovať k Obchodnému domu Kocka alebo smerom k sídlisku Vodárenská.

Zámer prepojiť mesto z juhu na sever cyklotrasou sa zrodil ešte pred rokom 2010. Jeho výstavbu však prerušila hospodárska kríza, čoho následkom bolo menej financií z podielových daní od štátu na účte mesta, ale aj zmena vo vedení radnice.

V súčasnosti sa mimo ciest preťažených automobilovou dopravou bez zosadnutia z bicykla dá dostať od Lodenice až po Prior. Ak ďalšiu etapa cyklotrasy radnica zrealizuje, po jej dostavbe sa cyklisti dostanú bezpečne až na sídlisko Vodárenská. Pri Pažitskom moste sa na túto cyklocestičku budú môcť napojiť aj cyklisti zo starých Piešťan a mimo hlavných ciest prejsť až do rekreačnej zóny na nábreží Sĺňavy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda