Na čom sa v kanceláriách oplatí šetriť? A na čom určite nie?

  • Inzercia
  • 26. januára 2022, 09:00

Na prvý pohľad sa môže zdať, že zariadiť a vybaviť kancelárie vo firme nie je nič drahé. Opak je však pravdou. Áno, v porovnaní s nákupom rôznych špecializovaných strojov a zariadení v rôznych odvetviach je počítač a iné vybavenie do kancelárie drobnosť, ale keď sa všetko položku po položke nahromadí a znásobí počtom administratívnych zamestnancov, výsledná suma má zrazu ďaleko do zanedbateľnej.

(Autor: G-Stock Studio / Shutterstock.com)

Tonery nemusíte kupovať od výrobcu tlačiarne

Preto aj pri vybavovaní kancelárií majú firmy tendenciu šetriť. Často však na nesprávnych miestach, kde to v konečnom dôsledku nemá zmysel. Ale povedzme si najskôr, kde sa v kancelárii šetriť oplatí.

Napríklad pri rôznom „spotrebáku“, akým sú aj tonery. Originálne tonery od výrobcu tlačiarne sú samozrejme kvalitné, ale rozhodne nie lacné. A lacné tonery nemusia byť automaticky zlé.

Pokiaľ do kancelárie zakúpite takzvané kompatibilné tonery, čiže tonery priamo určené do konkrétnej tlačiarne, avšak vyrobené iným výrobcom ako je výrobca tlačiarne, dokážete ušetriť značnú sumu. A o kvalitu tlače sa nebojte, rozhodne takéto riešenie nie je kompromisom medzi cenou a kvalitou.

Aby sa vašim zamestnancom pracovalo komfortne

A kde teda naopak nemá zmysel šetriť? Napríklad pri kupovaní nových kancelárskych kresiel. A rozhodne nie ak má byť v záujme šetrenia obetovaná ergonómia. Moderné choroby z povolania totižto súvisia práve s nesprávnym sedením, ktoré spôsobujú lacné kancelárske kreslá.

Častú chybu však robia firmy aj pri nákupe počítačov do kancelárií. Môže sa zdať, že na väčšinu kancelárskej práce stačia aj najlacnejšie počítače. Opak je však pravdou. Tým, že množstvo zamestnancov pracujúcich v kanceláriách používa zastaralé počítače, trpí ich pracovný výkon.

Ak by ste zrátali čas, o ktorý trvá zamestnancovi pracujúcom na zastaralom počítači ročná práca dlhšie, dostali by ste sa rádovo k dňom. Preto je pravidelné obmieňanie elektroniky v kanceláriách skvelým spôsobom ako držať efektivitu práce na vysokej úrovni.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina