Výber Piešťan vstúpil do Superligy do 23 rokov

Nová súťaž s názvom SZMF Superliga U23 začala písať svoju históriu. V Púchove, kde sa predstavil aj výber Piešťan, sme boli svedkami kvalitného malého futbalu a dočkali sme sa i viacerých prekvapení.

Piešťanskí futbalisti (v zelenom) v úvodných zápasoch príjemne prekvapili. (Autor: SZMF)

Piešťanskí hráči veľmi milo prekvapili, aj keď po úvodnom dueli tomu nič nenasvedčovalo. Do turnaja totiž vstupovali prehrou s Bratislavou 0:3. V ďalšom zápase s Trenčínom už ale zásluhou Majtényiho získali aspoň bod. Následne dokázali vďaka vynikajúcemu vstupu do stretnutia zdolať nepríjemnú Trnavu a s Nitrou sa na rozlúčku podelili o body.

Z kádra piešťanského výberu zaujal najmä Alan Kukuč. Tento 18-ročný futbalista sa zmestil i do zostavy kola. Svojím nebojácnym a kvalitným výkonom na seba upozornil aj smerom k reprezentácii.

Peter Králik, šéf Slovenského zväzu malého futbalu, vysvetlil, pri akej príležitosti vznikla myšlienka založiť juniorskú národnú súťaž: „Vznikla viac-menej v momente, keď sa zrodila myšlienka pre vznik seniorskej národnej ligy, ktorá odštartovala v roku 2018. Cieľom bolo pochopiteľne otvoriť aj národnú ligu nižšej vekovej kategórie.“ Boli podľa prezidenta impulzom aj nevydarené majstrovstvá sveta v Kyjeve? „Určite to podporilo vznik súťaže, keďže náš tím tam neuspel. Neúspech na Ukrajine bol jedným z dôvodov, ale nie jediným. Šampionát nám ukázal, že v tejto kategórii máme čo doháňať. Národná liga do 23 rokov určite môže zvýšiť kvalitu hráčov v reprezentácii.“

Aký je teda podľa Králika hlavný cieľ juniorskej súťaže? „Na majstrovstvách sveta bolo vidieť, že ostatné tímy pracujú s mládežou, a to je aj naším hlavným cieľom. Chceme viac pracovať s mladými hráčmi a dať im šancu, aby si mohli vyskúšať hru na top úrovni. Cieľom je jednoznačne vychovávať hráčov pre potreby reprezentácie a nielen do 23 rokov, ale najmä pre ‚áčko‘. Druhým cieľom je to, aby mali aj mladí hráči motiváciu na sebe makať a aby videli možnosť reprezentovať. Chceme, aby na sebe pracovali a hrávali v mestských súťažiach, vďaka čomu sa môžu pravidelne dostávať do mestských i národných výberov.“

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín