Na postup do play-off EWBL potrebujú zdolať Brno

Čajky čaká v stredu posledný zápas v A-skupine Európskej basketbalovej ligy žien (EWBL), keď sa o 18:00 predstavia na palubovke českého tímu Basket Žabiny Brno. Čajky majú stále šancu vybojovať si postup do play-off, ktorý im zaručí akékoľvek víťazstvo.

Nad stredajším zápasom v Brne visí pre covid domácich ešte otáznik. (Autor: Laco Duračka)

V tíme súpera však od minulého týždňa vyčíňa koronavírus. Odvetný zápas Európskeho pohára FIBA vo francúzskom Bourges odohral brniansky celok len v šestici. Podľa správ z tímu Čajok zatiaľ platí termín zápasu, ako je stanovený, ale nie je vylúčené, že v prípade zhoršenia situácie v Brne sa bude meniť.

„Postupová matematika je jasná. Víťazstvo rovná sa postup do play-off, čo je od začiatku sezóny naším cieľom. Brno má aktuálne síce svoje problémy, ale nič to nemení na tom, že ide o nesmierne kvalitný a ambiciózny tím. Dokázal to v tohtoročnej sezóne EuroCupu, kde pri svojej premiérovej účasti postúpil do osemfinále. Verím, že sa zápas bude môcť odohrať a my v ňom spravíme všetko pre úspech,“ povedal tréner Čajok Peter Jankovič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava