5 spôsobov, ako zabezpečiť vašu predajňu

  • Inzercia
  • 25. januára 2022, 11:07

Prevádzkovanie vášho obchodu je veľké množstvo povinností, ktoré musíte splniť, pokiaľ sa má vaše podnikanie neustále rozvíjať. Takúto predajňu musíte v prvom rade zabezpečiť proti prípadnej krádeži, ale aj požiaru alebo iným vplyvom, ktoré vás môžu pripraviť o tovar a majetok.

(Autor: Piotr Zajda / Shutterstock.com)

Zabezpečte predajňu pred požiarom

Budovy musia spĺňať určité požiadavky z hľadiska životnosti a odolnosti pri požiari. Vzhľadom na to, že ich prevedenie v príslušnej triede požiarnej odolnosti je náročná a nákladná úloha, umožňujú technické a stavebné predpisy použitie protipožiarnych zariadení, vďaka ktorým je možné zmierniť požiadavky na stavbu. Tieto zariadenia zahŕňajú trvalé automatické vodné hasiace zariadenia a tiež zariadenia na odvod dymu a tepla.

Na zabezpečenie predajne pred požiarom je nutné mať na viditeľnom mieste a v dobrom dosahu hasiaci prístroj. Aby ste predajňu aj svojich zákazníkov ochránili pred požiarom, mali by ste investovať predovšetkým do detektorov dymu. Tieto jednoduché zariadenia dokážu veľmi rýchlo zistiť, že v priestore vznikol požiar. Detektor vyšle jasný signál, akonáhle zaznamená vznášajúce sa výfukové plyny.

Zabezpečte predajňu pred zlodejmi

S pomocou kamier

O nepoctivých ľudí na svete nie je núdza a tak zlodeji len čakajú na príležitosť, ako vylúpiť nedostatočne zabezpečený obchod. Majitelia môžu využiť niekoľko základných riešení, ktoré im zaručia pokoj. Jedným zo zaujímavejších príkladov bude monitoring. V tomto prípade sa však oplatí zamerať sa tak na externý, ako aj interný monitoring. Kamery by mali zaznamenávať dianie v predajni, ale aj pred ňou a v nej. Zvýši to možné sledovanie páchateľov krádeží, ale hlavne to odstraší prípadných zlodejov, pretože ak uvidia kamery, svoj plán určite vzdajú. Je lepšie minúť o niečo viac peňazí za kamery, ktoré zaznamenávajú snímky v dobrej kvalite, aby ste ľuďom videli do tvárí.

Nainštalujte alarm

Bez profesionálnych poplachových systémov nie je možné takú činnosť prevádzkovať. Systém musí byť spoľahlivý, takže pri inštalácii je potrebné ho skontrolovať, aby pri pokuse o krádež nezlyhal. Najlepšie je, keď o pokuse o vlámanie informuje ako majiteľa, tak firmu, ktorá predajňu chráni, je teda vhodné zariadenie prepojiť s pultom centrálnej ochrany. Je pravda, že na mieste nemusí byť ostraha, ale môžete si vybrať zásahovú skupinu, ktorá sa na mieste objaví, keď dostane poplachový signál.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina