Kocurickú zastávku budú rekonštruovať

Mesto Piešťany vyčlenilo v rozpočte na tento rok peniaze na rekonštrukciu autobusovej zastávky v mestskej časti Kocurice. Tá je dlhodobo vo veľmi zlom stave. Na vybudovanie zastávky je určených 19 950 eur.

Mesto už našlo dodávateľa novej autobusovej zastávky. (Autor: Juraj Sedlák)

Stav tejto autobusovej zastávky opisuje miestny obyvateľ ako katastrofálny, priestor je plný bahna a snehu. O jej podobe informoval aj prostredníctvom Odkazu pre starostu, kde mu v decembri 2021 z radnice odpovedali, že rekonštrukcia je v pláne, no do súťaže na dodávateľa sa nik neprihlásil.

Opakovaná súťaž už ale bola úspešná. „Mesto ‚našlo‘ dodávateľa rekonštrukcie zastávky v Kocuriciach, teraz prebieha rokovanie a o výsledku budeme verejnosť včas informovať,“ prezradila Drahomíra Moretová, vedúca kancelárie primátora.

V rozpočte je vyčlenených aj päťtisíc eur na projektovú dokumentáciu na rozšírenie miestneho cintorína. Ten majú rozširovať na pozemok, ktorý Piešťany vlani odkúpili od ministerstva vnútra za 18 600 eur. Ďalšie financie vo výške päťtisíc eur sú vyčlenené na projektovú dokumentáciu ihriska v Kocuriciach. Obyvatelia prostredníctvom portálu Odkaz pre starostu často upozorňujú aj na ďalšie problémy, ktoré sú v mestskej časti realitou. „Chodník je na Dudvážskej ulici už niekoľko rokov poškodený. Na jednom mieste je prepadnutý a na druhom mieste je chýbajúca dlažba zaliata betónom. Nie je to ani estetické, ani bezpečné,“ uviedol obyvateľ na margo miestneho chodníka. Dodal, že počas zimy sa tam drží sneh a ľad a vzniká veľké riziko pošmyknutia a následného úrazu. Obyvatelia upozorňujú aj na výtlky, ktoré sa na tejto ulici nachádzajú. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava