Pri bielom kontajneri na šatstvo sú odpadky opakovane

To, že kontajner na šatstvo po zatvorení niekdajšieho zberného dvora na ulici Pod Párovcami v Piešťanoch umiestnili voľne na chodník, niektorí pochopili po svojom – že k nemu môžu pravidelne ukladať odpad všetkého druhu. Kopy odpadu a tašky plné smetí k bielej nádobe pribúdajú už roky.

Minulý týždeň sa opäť nachádzali na zemi pri nádobe odpadky. (Autor: am)

Nielen šatstvo sa v pravidelných intervaloch nachádza vyvlečené v blízkosti kontajnera, ale v minulosti sme informovali, že tam ktosi umiestnil aj kočík či mechy s odpadkami. Sú to pritom čierne skládky – tými je totiž všetko, čo sa nachádza mimo kontajnerov – a ich likvidáciu musí prísť zvláštny zvoz. Minulý rok len do novembra stáli takéto zvozy mestskú kasu 9906 eur.

Obyvatelia istú dobu opakovane upozorňovali na problém aj cez portál Odkaz pre starostu. Rok dozadu, vo februári 2021, z odboru životného prostredia odpovedali, že vzhľadom na opakované nepovolené ukladanie odpadov vedľa zbernej nádoby na šatstvo sa bude Mestský úrad Piešťany zaoberať iným vhodným umiestnením nádoby. Zároveň však z radnice dodali, že v tejto lokalite je problematické nájsť miesto s vhodnou dostupnosťou pre obyvateľov.

Keďže i po roku je nádoba stále na tom istom mieste a naďalej aj s kôpkami odpadkov vedľa, vyzerá to tak, že nové miesto sa nájsť nepodarilo. Skládkovaniu tak stále nie je koniec. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela